Skocz do zawartości
Gość Przemq

Amd Rezygnuje Z Ddr2

Rekomendowane odpowiedzi

AMD nie ma zamiaru pakowac się w DDR2, od razu ma sie przesiąść na DDR3 i XDR, jak donosi serwis CoolTechZone.

Ma to nastapić w przeciągu 12 miesięcy.

Link do artykułu:

http://iik.onet.pl/1085975,1,2875,newsy.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobrze!

Co prawda to nie nowość, w każdym razie na pewno nic pewnego, bo to tylko zdanie analityków, ale najczęściej właśnie takie ploty przeciekają prosto ze źródła...

Co do tematu, to jeśli AMD nie zdecyduje się na bezpośrednie przejście na DDR3/XDR to po prostu ich wyśmieje, bo to dla nich wielka szansa

Na pewno w momencie premiery będą to droższe rozwiązania niż DDR2 ale na pewno cena szybko się unormuje.

ja myśle że może się również tak zdarzyć że AMD zaimplementuje do procków zarówno obsługę DDR2 jak i jakiegoś innego standardu, bo nie sądze żeby był problem z dostosowaniem do tego mobo- w końcu wymieniasz procek i masz już obsługę innych pamięci (pod warunkiem slotów DDR3 na mobo) no chyba że DDR3 będą miały inne niż 240 pinowe sloty

nie jest chyba znaczącym problemem zastosowanie koolejnego kawałka krzemu (coś a'la HSI czy railto) tłumaczącego ze standardu DDR2 na DDR3

ale to chyba byłoby posunięcie zbyt małodochodowe dla producentw mobo i samego AMD więc raczej odpada :?

ale jak już mówiłem DDR2 nie ma sensu, nawet pomimo, ze już obecnie można podkręcić DDR2 667 na 800 z timingami 3-2-2-x co daje ogromną przepustowość :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś ta technika za szybko idzie do przodu <_< <_< <_< ...... ja jeszcze tkwie w erze SRDów i nie zanosi się na razie na zmiane :-| :-|

Jak staną się dostepne te DDRy3 i XDR to się przesiadne na DDR, bo bedą taniuske :wink: :wink: ( chyba już są :?: ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś ta technika za szybko idzie do przodu  <_<  <_<  <_<  ...... ja jeszcze tkwie w erze SRDów i nie zanosi się na razie na zmiane  :-|  :-|

Jak staną się dostepne te DDRy3 i XDR to się przesiadne na DDR, bo bedą taniuske :wink:  :wink:  ( chyba już są :?: ).

1412777[/snapback]

Ja się przesiadłem z SDR-ów na DDR-y kilka dni temu :-) :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest dobre i złe.

Dobre bo szybko bedą nowe szybkie pamięci. Ale to ma równiez swoją złą strone. Niewiadomo czy te pamięci bedą dobrze dopracowane. I czy AMD poradzi sobie z takim wyzwaniem. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi