Przemo Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 Rozważam te dwie opcje, radeona ciężko dostać prawdę mówiac, cena jest prawie taka sama, Jakość obrazu (nie ma się co oszukiwać i narzekać) zbliżona obudwu kart. Który zakup będzię bardziej odpowiedni na dłuższy czas. Tzn. nie lubię kupować kart graficznych co pół roku i karta ma służyć co najmnniej 2 - 3 lata. Co lepiej wybrać w takim układzie. No oczywiście dodać nalezy możliwości po podkręceniu. Prica ma AXP1600+, i ASUSa A7V133 na sdramach i tak na razie zostanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 Ten Radeon to najlepsza karta w tej klasie. NVIDIA jest w porowaniu z nia do luftu. Jakosc obrazu w polaczeniu z wydajnoscia jest w tym Gigabyte nie do pobicia. Wiem co pisze, kumpel ma te karte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 Ja tylko dodam, że według mnie obojętnie, którą z nich kupisz, nie posłuży ci dłużej jak rok czy półtora. Za dwa lata ta karta bedzie znaczyła dziśtyle co GF2MX200, lub nawet mniej. Nie polecam żadnej z nich jako dłuższy zakup, gdyż obie reprezentują technologię dzisiejszą, więc z racji tego, ze są karty bardziej zaawansowane są już przestarzałe. Polecam poczekać na przynajmniej Radeona 9500 PRO, nowsza technologicznie wystarczy na pewno na dłużej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 W Listopadzie 2000 nowością była GF2Utra jako karta super HIGH END, za naprawdę grube pieniądze. W Listopadzie 1999 najnowsza karta nVidii GeForce 256, w pełni obsługująca najbardziej zaawansowane funkcje Direct X 7 została wprowadzonana rynek... Czy sądzisz, że w listopadzie 2004 lub 2005 (kiedy do kin wejdzie nowy epizod SW woohoo!) Twój GF4Ti (kwiecień - czerwiec 2002) lub Radeon 8500 (premiera Listopad 2001) będą w ogóle coś warte? Popatrzmy na linię czasową, od premiery GF256 (SDR) upłynęły dokłądnie 3 lata, czy ta karta jest cokolwiek zdolna jeszcze ruszyć? Owszem, ale czy jest to pozycja dla kogoś kto, chce coś robić oprócz zabawy w starsze gry w niższych rozdzielczościach czy praca w Windowsie? 2 lata temu pojawiła się GF2Ultra. Nie powiem, jest to karta powyżej według mnie niezbędnego minimum, ale bardzo szybko się starzeje, a pieniądze, które kosztowała przewyższają cenę całego komputera dziś... mimo to, niektórzy twierdzą juz, że GF3Ti200 to mało, a co do piero 2Ultra, za rok, ta karta będzie równie bezużyteczna dla graczy jak GF256. Rok temu pojawił się Radeon 8500, za rok stanie się "niezbędnym minimum" a za dwa lata, będzie platformą naprawdę kiepską. GF4Ti jest w identycznej sytuacji, choć ma nad radeonem kilkumiesięczną przewagę. Jedynie możliwość podkręcenia czyni go odrobinę bardziej żywotnym w nadchodzących czasach, ale nie wróżę mu świetlanej przyszłości dłużej niż przez najbliższy rok. Osobiście planuję zmienić kartę zaraz po innych podzespołach... może za parę miesięcy, po proemierze NV30 i obniżeniu cen Radeonów oraz po tym, co przyniesie ze sobą Direct X 9.0, który doda Radkom skrzydeł... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 Nie gadajcie mi ble ble że za pół roku będę "musiał" wymienić grafę bo będzie za stara. W 1999 roku kupiłem V3 i służył mi dzielnie przez dwa lata i nigdy nie miałem problemu by w coś pograć. Ja chce kupić dobrze na dziś i wiem że tą kartę będę miał minimum 1,5 roku więc nie piszcie mi o tym że sprzęt się szybko starzeje. Jedyny problem w tym że radka bardzo ciężko dostać w jakim kolwiec sklepie chyba że wiecie gdzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 Bierz MSI. Za swoją kartę 3 miesiące temu dałem 700zł i nie żałuję wydanej kasy. Radka 8500 można porównać najwyżej do GF3Ti500. Jeśli chodzi o ATI to jestem sceptycznie wobec niej nastawiony - miałem do testów przez kilka dni radka 9700 i nie zrobił na mnie szczególnego wrażenia, no może poza ceną... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 Chyba zdecyduje się na MSI. Ale mam jeszcze kilka pytań: Dotyczą one modelu 64MB, Dual Display bez VIVO 1. Czy na wszystkich tych kartach są pamięci hynix. czy też mogą wystąpić erontechy ? 2. Czy jest wersja bez dodatków i pudełka i ile kosztuje i gdzie ją można kupić (sklep internetowy) 3. Gdzie ją dostanę najtaniej BOX czy OEM (sklep internetowy) Z góry dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 Radeon8500Pro - jakość grafiki i problemy z kilkoma grami(z nowymi sterkami już nie ma) MSI GF4TI4200 - szybkość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 W odpowiedzi na Twoje pytanie: 1. We wszystkich wersjach karty są pamięci Hynix 3.6 ns, oprócz wersji z 2XCRT zamiast DVI, gdzie są pamięci 4 ns, ale jak juz pisałem nigdzie takiej karty nie widziałem, i podejrzewam, że w Polsce jej nie uświadczysz. 2. Nie słyszałem o wersji OEM. 3. Najtaniej dostaniesz na giełdzie jak wytargujesz. Sklepy internetowe to nie wiem, może ten www.popland.pl , albo jak masz znajomości to bierz w Action'ie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 u mnie GF4 MSI ti4200 jest w takiej samej cenie co prollink GF4 ti4200 czyli 635pln (Sklep Apollo w Świdnicy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Ok dzieki za odpowiedzi. Kupię ta MSI. Chociaż jak Radeony8500 były by jeszcze dostępne to owszem. Kurde charuje dwa miechy na kartę to chciałbym dobrze kupić chyba mnie rozumiecie! Thx. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...