Gość poli_x Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 witam mam problem....dotyczy on głośnej pracy...ja wiem ze moj stary komp był troche glosny...tego prawie sie nie słyszy ALE jezeli chodzi o wiatraki...niestety jednak jest tak ze po właczeniu kompa po chwili powstaje takie dziwne echo...buczenie,wycisza sie za sekunde podgłaśnia,przyspiesza zwalnia....moze nie jest to az TAK głosne ale slyszalne poniewaz co chwile zmienia czestoliwosc....i po jakims czasie lekko uciazliwe jest...czego to moze byc problem? coolera na procesora mam za 180 zł (Zalman CNPS7000B-Cu) zasilacz kupywałem 2 dni temu Mode Coma model FEEL cos tam.... 400 w za ponad 100 zł,na grafice mam zwykle chlodzenie ale na Geforcie 6600 jest prawie nie slyszalne,na płycie glownej nie mam zadnego wiatraka. o co moze chodzic...? mam wrazenie tak jak by echo powstawało albo cos.... bo jak odkrece obudowe to az tak nie slychac,jak postawie na czyms miekkim (dywan) tez tak nie jest slyszalne...nie wiem o co chodzi.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomboy Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Obudowa ci rezonuje pewnie. Jaka masz obudowe? Moze dysk twardy powoduje te buczenia, a wlasciwie drgania jakie przenosi na obudowe. Spróbuj go odizolowac od obudowy i zobacz czy buczenie ustanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 sprawdź czy wszystkie śru(ó?)bki masz dobrze dokręcone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość poli_x Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 sprawdź czy wszystkie śru(ó?)bki masz dobrze dokręcone. 1414721[/snapback] srobki są ok,dysk wyciagnolem z kieszeni trzymalem go na reku i komp chodzil tak samo.....no i dalej mi buczy....co do obudowy to mam stary taki model...z poprzedniego kompa jeszcze,dokladnie ten model http://allegro.pl/show_item.php?item=49131586 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Jakies blachy zapewne buczą. Sprobuj po koleić dociskac palcem kazda z blach obudowy. Gdy buczenie ustanie, będziesz wiedzial, ktora to blacha. A potem... hm.. może jakies podkładki, guma, czy coś... To juz będzie własna idea. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...