Skocz do zawartości
unnamed

Dlaczego mam tylko 6900 pkt w 3dMarku?

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka.

No rzeczywiscie bardzo malo masz tych pkt.

Moje rady.

Zainstaluj Via 4in1

Dentki 40.71

W biosie timingi ustaw na:

od gory

2.5

4

2

6

2

1T

A jesli zmieniales karte grafiki ze starszej na tego 4200 to radzilbym ci zrobic formata i od nowa winde zainstalowac bo sterowniki moga sie klucic bo w koncu format dobry na wszystko heh :D

Zobacz czy ci to cos da i informuj bo moze cosik innego sie wynysli.

Pozdrowka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

normalnie nie wiem co zrobic zeby bylo wiecej,sprzet nie byl podkrecany..

Wylaczyc FSAA! ;)
O tym bym tez napisal ale chyba taka lama nie jestes zeby nie pamietac o wylaczeniu FSAA, anizo i innych tego typu rzeczach w opcjach karty - co? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj spotkałemk się z takim przypadkiem. Po ustawieniu w detonatorach najwyższa wydajność, wyłączeniu filtrowania oraz ustawienie najgorszego mipmappingu spowodowało wzrost liczby 3d marków o ponad 40%. Reszta innych (ważnych) ustawień została jush wymieniona przez innych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to jest "Emulacja Tablicy mgły"(w ustawieniach karty)?

Jeszcze jedno. Ile powinna wynosić "Maksymalnie XXMB pamięci systemowej dla tekstur w trybie PCI"? Ja mam 31MB (domyślnie) na GF4MX440.

Dokładnie nie wiem co to jest Emulacja Tablicy mgły, ale jak odznaczyłem to na swojej karcie to mi się pokazywał czarny ekran i potem zwis w grach i 3d marku - zostawiłem tak jak jest.

Jeżeli karta jest wsadzona w AGP to ilość domyślnej pamięci systemowej dla PCI ustawia się jak najmniej (chociaż nie zauważyłem różnicy między 31MB, a 2MB) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm wiesz co jak to wszystko ci nie pomoze to wes swoja grafe i wsadz do brata do kompa i zobaczysz jaki bedzie wynik moze poprostu masz grafe walnieta ?? :)

no kurna nawet mnie nie strasz!!! :P

ale sprobuje....system instalowalem,ale namieszalem cos ze sterami,instalowalem rozne i jeszcze kombinowalem cos z DetonatorDestroyer'em to chyba przez to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok,dzięki...po formacie i zainstalowaniu detków 40.71 mam 9915 3dmarków...chybaże to jeszcze nie jest tyle ile powinno być................jest jeszcze jeden problem: system mi się zawiesza jeżeli w biosie ustawie top performance na enabled...przez co to może być?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka ciekawostka - dzisiaj zapuściłem 3DMarka i mam ???!!! 4200 ptk na nie kręconym sprzęcie. Dwa tygodnie temu miałem 5300ptk. To, że kręcenie proca nic nie daje w 3DMarku jest pewnie winą grafy, bo sandra pokazuje, że wydajność zwiększa się jak należy.

Zastanawiam się który z programów jakie przez te dwa tygodnie zainstalowałem mógł tak drazstycznie obniżyć wydajność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...