Skocz do zawartości
ziutek123

Problem Z Dostawcą

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Opisz tutaj moj problem z dostawca internetu

Jak wiadomo od marca wprowadzili 22% Vatu na internet - ja placilem wczesniej u mojego dostawcy 60zl juz brutto. Wiec dzis poszedlem zaplacic za 2msc (tak zawsze placilem) za marzec i kwiecien- a on mi mowi ze do tego musze zaplacic 22% vatu czyli cos ponad 70zl- ja sie nie zgodzilem poniewaz powiedzialem ze umowe podpisywalem na 60 zl - w ogole goscie rozsylali wczesniej jakies listy do kazdego kto ma u nich internet ze jak kts podpisze od nowa umowe na 3 lat(sic!!-to tylko w moim miescie tak jest) to oni robia promocje i biora vat na siebie- do mnie list nie dotarl a ja sie dowiedzialem od gostkow z netii co chodzili z promocja podlaczenia internety i mi sie pytaja czy juz podpisalem umowe

teraz mam pytanie jezeli ktos bylby w stanie udzielic mi info to bylbym wdzieczny

Czy moge w takiej sytuacji jaka opisalem wyzej zerwac umowe a za przyczyne podac to ze oni podniesli mi cene ? -nadmienie ze dostawca jest wlasciwie monopolista (pomijajac tpse i netie) i transfer jest cieniutki za przyklad podam sciaganie z ftpa na poczatku mam 50kb a po jakichs 10min spada do 5kb - juz nie mowiac o zablokowanych portach do p2p

no nic szukam dalej cos na sieci w tym temacie - a jakby ktos mi byl w stanie udzielic jakichs info to bede wdzieczny

pzd

Slawek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w umowie nie pisze, czy mozna? :wink:

Mysle, ze jesli nie podpisywales umowy na czas okreslony tylko na nieokreslony, to mozesz ja zerwac w dowolnym momencie bez podania przyczyny (no chyba, ze masz w umowie inaczej :wink: ).

Pamietaj, ze jezeli bedziecz ja zrywal to niech ktorys z pracownikow tej firmy odnotuje to na twoim egzemplarzu umowy (data, pieczatka i podpis pracownika - takie zabezpieczenie, jakby co :wink: ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do konca. Niezaleznie od tego jaka umowe podpisywales mozesz bez zadnych problemow zrezygnowac z interentu w momencie podniesienia abonamentu. Prawda jest jednak taka, ze jest juz po fakcie. Podwyzka weszla w zycie od marca, a teraz mamy prawie maj, formalnie zaakceptowales juz podwyzke.

Edytowane przez KrzychuG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak mógł zaakceptować podwyżkę skoro nie został poinformowany... w tym przypadku akceptacja umowy nastąpi jedynie wtedy jesli zapłaci podwyższony abonament... inaczej może spokojnie wymówić umowę... podobnie było z abonentami tpsa którzy nie zostali poinformowani o podniesieniu vat na usługi internetowe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi