ziutek123 Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Witam Opisz tutaj moj problem z dostawca internetu Jak wiadomo od marca wprowadzili 22% Vatu na internet - ja placilem wczesniej u mojego dostawcy 60zl juz brutto. Wiec dzis poszedlem zaplacic za 2msc (tak zawsze placilem) za marzec i kwiecien- a on mi mowi ze do tego musze zaplacic 22% vatu czyli cos ponad 70zl- ja sie nie zgodzilem poniewaz powiedzialem ze umowe podpisywalem na 60 zl - w ogole goscie rozsylali wczesniej jakies listy do kazdego kto ma u nich internet ze jak kts podpisze od nowa umowe na 3 lat(sic!!-to tylko w moim miescie tak jest) to oni robia promocje i biora vat na siebie- do mnie list nie dotarl a ja sie dowiedzialem od gostkow z netii co chodzili z promocja podlaczenia internety i mi sie pytaja czy juz podpisalem umowe teraz mam pytanie jezeli ktos bylby w stanie udzielic mi info to bylbym wdzieczny Czy moge w takiej sytuacji jaka opisalem wyzej zerwac umowe a za przyczyne podac to ze oni podniesli mi cene ? -nadmienie ze dostawca jest wlasciwie monopolista (pomijajac tpse i netie) i transfer jest cieniutki za przyklad podam sciaganie z ftpa na poczatku mam 50kb a po jakichs 10min spada do 5kb - juz nie mowiac o zablokowanych portach do p2p no nic szukam dalej cos na sieci w tym temacie - a jakby ktos mi byl w stanie udzielic jakichs info to bede wdzieczny pzd Slawek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vantomiko Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 A w umowie nie pisze, czy mozna? :wink: Mysle, ze jesli nie podpisywales umowy na czas okreslony tylko na nieokreslony, to mozesz ja zerwac w dowolnym momencie bez podania przyczyny (no chyba, ze masz w umowie inaczej :wink: ). Pamietaj, ze jezeli bedziecz ja zrywal to niech ktorys z pracownikow tej firmy odnotuje to na twoim egzemplarzu umowy (data, pieczatka i podpis pracownika - takie zabezpieczenie, jakby co :wink: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Jeżeli podpisywałeś umowę na cenę brutto to mogą Ci skoczyć z tą podwyżką ceny, a jeżeli na cenę netto to Ty możesz im skoczyć 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 (edytowane) Nie do konca. Niezaleznie od tego jaka umowe podpisywales mozesz bez zadnych problemow zrezygnowac z interentu w momencie podniesienia abonamentu. Prawda jest jednak taka, ze jest juz po fakcie. Podwyzka weszla w zycie od marca, a teraz mamy prawie maj, formalnie zaakceptowales juz podwyzke. Edytowane 28 Kwietnia 2005 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 jak mógł zaakceptować podwyżkę skoro nie został poinformowany... w tym przypadku akceptacja umowy nastąpi jedynie wtedy jesli zapłaci podwyższony abonament... inaczej może spokojnie wymówić umowę... podobnie było z abonentami tpsa którzy nie zostali poinformowani o podniesieniu vat na usługi internetowe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...