Skocz do zawartości
tomcyk

Qrcze Pomóżcie !!!!Ręce mi opadają

Rekomendowane odpowiedzi

Jak pisałem wcześniej resetuje mi sie komp-wcześniej na UŁAMEK sek. wyskakuje komunikat ze maszyna musi być zresetowana,by uniknąc awarii---- (odblokowany proc)..ale robi się to tylko w rejonach 1700mhz(12x142) ,1730(12x144) a nawet w rejonach 1650 mhz (tu wywala mnie z gier itp).

Nie mam pojęcia co jest...pamiatki paczałem na różnych timingach ( a i tak Elixiry chodza 2x150 przy cl2 -LUZACKO).Zasiłka to noname no ale....bez kitu!

Moze napięcia Wam pomogą:

+5Vsb - 4.94V

+12V - 12.73V

+5V -4.81-4.89V (tak skacze)

+3.3V -3.24V

Vcore 1.76V --teraz komp chodzi mi na 133x11.5Mhz=1530Mhz

Dodam ze mnożniki są wszystkie (po odblokowaniu)więc robota chyba jest dobrze zrobiona:)I antka tez puszczałem na różnych napięciach:(

a...W obudowie mam 2wentyle na 5V jeden na 12V i titanna procu,Nagryware i cd+reszta z opisu!!!!!!

Temp w rejonach 1650-1700mhz to ok 49st C(idle) w stresie ok 53-4 st C

Pomóżcie bo ja już nie mam siły do tego...... :cry: :cry:

Dzięki z góry

Szacuneczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ale nie ma szans go przeczytac bo to trwa tyle co mrugniecie oka i reset....Skąd wiem?Bo jak eksperymentowałem(np nizsze napiecie) to przy chodzeniu do windy mi tez sie poazywał..ale wtedy na dłuzej i robiłem to z premedytacją:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ale nie ma szans go przeczytac bo to trwa tyle co mrugniecie oka i reset....Skąd wiem?Bo jak eksperymentowałem(np nizsze napiecie) to przy chodzeniu do windy mi tez sie poazywał..ale wtedy na dłuzej i robiłem to z premedytacją:(

Moj Komputer=>wlasciwosci=>Zaawansowane=>Uruchamianie i odzyskiwanie=>Ustawienia=> i odznacz automatycznie uruchom ponownie

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj Komputer=>wlasciwosci=>Zaawansowane=>Uruchamianie i odzyskiwanie=>Ustawienia=> i odznacz automatycznie uruchom ponownie

:)

To ze czegos nie widac nie oznacza ze tego nie ma. Moze trudniej poszukac przyczyny niz posluzyc sie polsrodkiem ale czlowiek czuje sie lepiej jak do czegos dojdzie. Z drugiej strony jednak to fakt tak najprosciej i moze najlepiej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosher odłaczyłem jak pisałes 2 wentyle (jeden 12V drugi 5V i jeden hd) i 1700mhz chodzi jak złoto........To chyba jednak zasiłka....:(Ale o tym sie przekonam jak wszystko zepne do kupy razem....

Pytanie czy wenytl z przodu musi byc na 12V zeby był jakiś efekt--czy moze chodzić na 7V( jest tam tyz filter)?????????

Szacuneczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...