Skocz do zawartości
hary

Ile Mogą Bh-6/5

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli UTT oznacza untested, to czemu OCZ sprzedaje te chipy na jednych ze swoich flagowych kostkach (VX) i to wcale nie tanio. Nie sadze zeby kolesie z OCZ pozwolili sobie na takie zagranie. Zwlaszcza, ze daja na nie gwarancje do 3,6V :), no i gwarantowane CL2-2-2

1423830[/snapback]

Każde Winbondy muszą działać na 3.6V. Poza tym OCZ wybiera memki właśnie z UTT (dziwnie to brzmi - selekcja z UnTesTed :lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

i otoz to hipo trzeba miec wlasne doswiadczenia a ja takie mam , bo twinmosy ktore mialem aa4t (ch-5) i 1a4t(bh-5) chodza identycznie , wiec jaka tu mowa ze to inne kostki ?? jesli faktycznie byly by inne i wszystkie aa4t byly by prawdziwe ch-5 to 90% userow na XS posiadajacych te pamieci nie zdolala by pracowac przy takich MHz z 2-2-2-X

cdn

1423713[/snapback]

no własnie- a widziałeś kiedyś prawdziwe Winbondy BH i CH które chodziłyby identycznie ? Bo ja nie...

Ostatnie słychać nawet głośy że CH-5 II (AA4T) chodzą często lepiej niż 1A4T...

Z odpadów poprodukcyjnych nie da sie wytworzyć takiej ilości chipów, która zalała by rynek tak jak to zrobiły UTT- po prostu się nie da. Poza tym nawet po wstępnej selekcji- takiej jak robi OCZ jakieś 5% takich odpadow nadawałoby się do użytku- i nikt tu nie mówi o flagowym produkcie jakim są VXy. Chyba nie sądzisz, ze winbond wyrzucał z taśmy połowę swojej produkcji, a tu nagle po trzech latach ktoś sobie pomyślał i zaadoptował wadliwe chipy do pamięci które biją rekordy :lol: :lol:

Fajnie.

Gdyby to rzeczywiście były odpady to pomyśl jak by chodziły OCZ Value i Twinmosy (zwykłe i SpeedPremium) które nie są wstępnie testowane tylko wkladane do kostek jak leci. Co druga kość była by do RMA. To po prostu niemożliwe :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I mało się nie pozabijacie a ja na to tylko tyle:

286,2MHz 2-2-2-5-1T Dual 3,6v

PS:

Taka mała uwaga na koniec… każdy wyrzuca tu „swoje” mądrości a jako potwierdzenie daje link do XS nie no super ale czytać to ja też umiem ba a nawet nie uwierzycie ale i z angielskim sobie radze, wiec darujcie sobie te „wywody” które i tak nic nie wnoszą a temat postu był ZUPEŁNIE O CZYM INNYM…

Edytowane przez Mardok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli UTT oznacza untested, to czemu OCZ sprzedaje te chipy na jednych ze swoich flagowych kostek (VX) i to wcale nie tanio. Nie sadze zeby kolesie z OCZ pozwolili sobie na takie zagranie. Zwlaszcza, ze daja na nie gwarancje do 3,6V :), no i gwarantowane CL2-2-2

1423830[/snapback]

Może dlatego ze takie firmy jak OCZ czy Corsair w lepszych modelach stosują własną selekcje kosci stąd po prostu mogą wybrać egzemplarze do lepszych modeli a reszte przedrukują i sprzedają jak np Corsair Value Select

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

263 2 2 2 11 3D Mark 2001

263 2 2 2 11 3D Mark 2003

Oczywiscie na 3.3v dual i b ostre alpha. Trudniej bylo ustabilizowac 3d Marka 2001 niz inne benchmarki i testery (Memtest spokojnie latal na 264)

W pelni stabilnie moglem latac na tych ustawieniach ciagle lecz niestety pewnego pamietnego dnia.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GoldMemory 6.64v Stable ;]

2.0-7-15-2-2-5-2-2-1-1-4128-1

9x300 = 270,00MHz @ 3,4v

9x301 = 270,90MHz @ 3,4v

9x302 = 271,80MHz @ 3,4v

9x303 = 272,70MHz @ 3,4v +0,03v

9x304 = 273,60MHz @ 3,5v

9x305 = 274,50MHz @ 3,5v

9x306 = 275,40MHz @ 3,5v

9x307 = 276,30MHz @ 3,5v +0,03v

9x308 = 277,20MHz @ 3,6v

9x309 = 278,20MHz @ 3,6v

9x310 = 279,00MHz @ 3,6v

9x311 = 279,90MHz @ 3,6v +0,03v

W końcu BH-5 ma w specyfikacji maksymalne dopuszczalne napięcie 3,6v wiec do takiego V ram był testowany. Jako że 279,90MHz wygląda jakoś śmiesznie sprawdziłem jeszcze tak:

8x315 = 280,00MHz @ 3,6v +0,03v

GM przeszedł bez problemów ale na tym V już sypie błędami na 9x312 ale i tak nie jest źle ;)

Edytowane przez Mardok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj jakoś zaliczyłem bezsenność i od 5 rano nie miałem co robić to potestowałem swoje BH-6 256MB Infineona http://www.cuba88.nd.e-wro.pl/252spi.PNG

Tam 1.5 Mhz więcej nie przechodził GM a tam już na 253 szkoda było zachodu :P jeszcze mam pod ręką AA4T Twinmosa troche nimi jeździłem na 250 w dualu z BH-6, bardzo fajnie się spisywały obie kostki i najważniejsze że współgrały, teraz jeszcze myśle jak wygrzać bezpiecznie te swoje Twinmoski, zaraz może poszukam po tematach to cos zapewne wygrzebie no i jak posprawdzam to zapodam wyniczek

P.S. VerB na lepszych timingach wywalały te Twoje Twinmosy bo chyba sobie założe Twoje alphy i zobacze ile pujdzie kostka ... aha no i wszystkie moje wyniki są na 3.3V + 0.3V takie mi najbardziej podpasowało ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miał ktos styczność z tymi kośćmi lu podobnymi2*512 XMS-PC3200C2 Rev1.5 (2-2-2-5-1T) --chip--> Winbond New BH-5 ~ Brainpower PCB chciałbym je łyknąć do mojego kofiga

ps.to tez BH-5 UTT :?:

Edytowane przez Gemmy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Oplaca sie lykac Kingstona HyperX 2X512 (3200AK2) za 550 zl? to jest na CH5 racja? mam zamiar to wrzucic na NF7 (DFI) wiec napiecia do 4v...

1550863[/snapback]

miałem takie ale 2*256 i szły rewelacyjnie 2,3,3,6 na 260MHz@3,3V

Verb testowal te z pcprojekt i mowil ze 230 na 2-2-2-5 to max... te kingi chyba pojda wiecej? czy tylko sobie wmawiam? :>

1550929[/snapback]

z tego co widać to ich max

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak ale czy to 512 pojdzie mi chociaz 250 na takich timingach co podales?

1553625[/snapback]

teoretycznie powinna pójść ,a praktycznie to nie wiadomo <_<

(tak abstraciach!ąc to strasznie duzo czasu zabiera zabawa w testy z tymi pamięciami ...)

jak z wszystkimi ,niestety :sad:

ps.ale jesteś z Poznania.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi