Skocz do zawartości
emilooos

Adsl I ... Dialerek?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Jako, że sprawa pilna, a temat pewnie śmieszny, to proszę o zostawienie go do kilku odp. albo przekierowanie..;]

Wczoraj przeglądając sobie stronki xxx :rolleyes: Avast zaczął mi krzyczeć...

Myśłalem, ze trojanik i usunę...a tu LOL.."ZERWIJ POŁĄCZENIE" :blink:

Zerwałem ofkors, ale teraz mam jakies dziwne bajery, raz mi sie net nie chciał łączyć (nie wiem czy przeciążenie czy jak) nagle nie mam w tray'u ikonek "dlsmon". Avast teraz czysto, przeskanowałem. Ale nadal mnie coś nęka. Slyszalem, ze połączenia ADSL nie mogą zostać przekierowane? Ale uj to wie, proszę o radę jakąś...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slyszalem, ze połączenia ADSL nie mogą zostać przekierowane? Ale uj to wie, proszę o radę jakąś...

Pozdrawiam

1420249[/snapback]

Bo nie moga, ale jako, ze w systemie widac to jako polaczenie wdzwaniane to jesli dialer bedzie probowal sie polaczyc z jakims numerem to ci automatycznie polaczenie z adsl rozlaczy.

Skorzystac je standardowej procedurki, odplal menadzer zadan, szukaj podajerzanych procesow i ubijaj je. Potem odplasz 'msconfig', patrzysz co dziwnego sie dodalo, przeszukujesz rejestr, dysk, usuwac podejrzane pliki ;)

Edytowane przez KrzychuG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh to się uspokoiłem...jeb*** xxx ;]

A w planie mialem i tak czy tak formacik. Co do wczorajszego 'nie polaczenia' to podobono była taka faza ze wszyscy się nie mogli polaczyc ;]

Teraz łącze się normalnie (nie strefa neostrada) i wszystko si, po czym można na bank rozpoznać działanosć dialera, na stałym łączu?

Edytowane przez emilooos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi