Skocz do zawartości
Stinky Winky

Klawiatura Podswietlana

Rekomendowane odpowiedzi

Mysle sobie ze mozeby kupic taka spirale EL i do tego klawiaturke z w miare przezroczystymi klawiaszami i zastanawiam sie czy mozna byloby jakos napiecie pobierac z kabla ktory idzie pod ps/2. Fakt ze mozna poprowadzic oddzielny kabel skleic go z tamtym obkleic jakas obejma i tez nie bedzie zle, ale pierwsze rozwiazanie jest ladniejsze. Wiec czy to jest mozliwe aby tak zasilic ta spirale??

Edytowane przez Stinky Winky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w PL też są

Revolteca na przykład

albo BTC 6300 EL koło 100 kosztuje

chyba prościej niż sie babrać kupować specjalna kalwiere i jeszcze EL ;)

niektore MS sa lekko przezroczyste ale to i tak nei to samo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: poszedłem obczaic ten "sklepik".. i co mnie rozsmieszyło.... od razu.. to wybitne zdolnosci marketingowe ludzi piszących opisy do .. katod...

tutaj reklamują neisamowita jakos katod sharkoon.. ze musisz mieć...

Katoda Sharkoon świetlna UV podwójna 44.00 zł 

Nie dość, że kupując zimne katody firmy Sharkoon otrzymasz najwyższą jakość, to jeszcze niemal w cenie jednej masz aż dwie katody!

a pozycje dalej zapał klienta zostaje sprowadzony do parteru...

Revoltec Ciekły Neon 89.00 zł 

Światło we wnętrzu obudowy komputera nie jest wielką nowością i ma je prawie każdy, ale jeśli chcecie być naprawdę oryginalnymi, musicie mieć nasze ciekło-neonową tubę.. bla bla bla

tu juz widać ze zwykła katoda to juz nic ciekawego.. to sami sobie zaprzeczają...

nie no wiadomo.. każdy chce zarobić.. ale mie to śmieszy :lol:

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze sa diody LED 12V... Mocno swieca i nawet dlugo trzymaja... Najlepsze sa niebieskie bo najmocniej, i najladniejszym swiatlem swieca, mam takie do podswietlania budy :wink: :blurp:.

5 sekund na :google::

:arrow: Image

:arrow: Image2

:arrow: Image3

:arrow: Image4

Oraz Allegro :arrow: Klik pyk.

Wiecej pisania niz szukania ^_^ :blurp:.

:twisted2:!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odp. I jeszcze mam pytańie,chce pociągnoc kable od jedniej z tych diod co som zamontowane standardowo,(nie chce kąbinowac zabardzo) i podloczyć 5 diod i nastepnie je rozmiescic dopowiednio (juz wiem jak) tak jak napisał kolega # M@Ly chce kupic diody czy aby wystarczy prądu ?!

ps. A na jakim napieciu som te 3 diody w klawa. chodzom na 5v czy wiecej??

i tylko chce to wiedziec i biore sie do roboty B)

Edytowane przez celestin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi