SACZI Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) W jaki sposób zmniejszyć standardowe kontrolki (checkbox, combobox, radiobutton, list box, combobox itd). Zmniejszanie ich uchwytami powoduje jedynie "okrojenie". Skala pozostaje taka sama. Druga sprawa, to jak ustawić rozmiar tekstu, np 5 lub 6. Zdaje się, że mniejszy od 8 nie można ustawić. Edytowane 1 Maja 2005 przez SACZI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Cuś masz opsute ;) Tzn. przestawione... U mnie się normalnie "powiększają". Spróbuj w Object Inspectorze wpisać ręcznie właściwości Width i Height Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SACZI Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Spróbuj w Object Inspectorze wpisać ręcznie właściwości Width i Height 1421930[/snapback] Nie zrozumiałeś mnie. Nie chodzi mi o rozciąganie myszką kontrolek po formatce, czy jak piszesz, ręcznym podaniu ich wielkości. Chcę je najzwyczajniej skalować. Załóżmy, że dodajemy ComboBox do formatki. Ustawia się w jakichs swoich domyślnych rozmiarach. Teraz "pstyk" i wszyatkie wymiary są dwukrotnie mniejsze. Mam tutaj na mysli pole edycyjne kontrolki, tekst i ten rozwijający listę "przycisk". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...