Ram1rez Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 (edytowane) Z góry mówie że przeczytałem wszystkie podobne tematy lecz pytania nasuwają sie... Dziś w kompie zmieniłem codeshita na Modecom 300GTF oraz paste z coller mastera premium na AS5 i co? Jedyne co zanotowałem to wzrost temperatury :? Ale co dziwne... Na Durniu puszczonym na napięciu 1,1v i 1350 MHz radiator jest zimny!!!! a Soltek HM monitor pokazuje odpowiednio 36*C z socketa i 40*C z diody proca. Gdy puściłem kompa na standardowym napieciu 1,5v oraz FSB 133 MHz temperatura z diody wyniosła już 60*C a cosketa 40*C... A radiator zimny. Na bank wszystko dobrze założyłem i pasty nie dałem za dużo! Czy coś mogło sie skaszanić z odczytami? Wiem że AS5 ma to do siebie że zawyża temp do 3 dni no ale bez przesady 7*C na diodzie? Co robić? Czekać te 3 dni na efekty? I o ile może spaść temperatura? Ja chce krecić durnia :cry: Edytowane 2 Maja 2005 przez Jaro-1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naits Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 codeshit ma lepszy przewiew niż modecom, to jest pewnie powodem. pozatym daj jakieś wiatraki do budy aby był ruch powietrza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 (edytowane) Coś musiałeś skaszanić przy montażu. Skoro dioda pokazuje Ci 60 st, a radiator jest zimny to znaczy, że nie odbiera prawidłowo ciepła z procka. Co do pasty CM Premium (wersja PTK - żółta, czy też złota tubka) to wg mnie jedna z najlepszych, ale i najdroższych past na rynku. Edytowane 4 Maja 2005 przez DeTe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Jednak nie potrafie odróżnić ile do jest za dużo pasty i za mało :D przesmarowałem proca jeszcze raz i mam 33*C. A w budzie jakby nie było dwa wentyle wyciągowe :wink: Dzięki za porady sam sobie dałem rade :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...