Jump to content

Naits

Stały użytkownik
  • Content Count

    327
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutralna

About Naits

  • Rank
    Uczestnik

Contact Methods

  • Strona WWW
    http://
  • GG
    0

Profile Information

  • Skąd
    Warszawa
  1. Z ciekawości wszedłem dziś w podgląd zdarzeń i mam sporo blędów "ISCT Agent" (Identyfikator 1003) Ma to coś wspólnego z Intel Smart Connect, mam go u siebie zainstalowanego - ta wersja ze strony Asrock'a Występują u was podobne błędy ? "Asrock P67 Pro 3" A może ktoś rozwiązał ten problem i podzieli się jak tego dokonał.
  2. U mnie taki objaw był kiedy padał dysk, miał bad sectory których nie mógł sobie relokować i mielił cały czas Chyba próbował je przenosić ale mu nie wychodziło dlatego dioda cały czas wariowała, nawet na ekranie wylogowania
  3. Dziwna sprawa, kupiłem kilka dni temu dysk Seagate 500GB SATAIII. Podłączam zgodnie z opisami do białego gniazdka na płycie i instaluje system. Nie zmieniałem na AHCI, na razie niech zainstaluje się na IDE i zobaczymy jak będzie. (Dysk nie ma jeszcze błędów w SMART) Wszystko przebiegło bez problemów, dysk jak to dysk tależowy dość wolny i średni odczyt 106MB/s (czasem 110) w HDTune. Postanowiłem zmienić teraz na AHCI (modyfikacja klucza rejestru oraz zmiana w biosie na AHCI) a potem instalacja Intel Rapid Storage Technology. Wymagane kilka restartów ale wreszcie jest wszystko zainstalowane. Więc do testów : Tym razem wyniki były słabsze niż na IDE, oscylowały w okolicach 93MB/s średni odczyt. Czasem nawet 90MB/s z dużymi spadkami wykresu HDTune. Aby zweryfikować czy coś się nie sypie przy takiej zmianie w rejestrze, zrobiłem format i cały system postawiłem od podstaw już na AHCI. Ale niestety wiele to nie dało, bo dysk okropnie się zamulił, Czasy dostępu z 16ms w IDE teraz na AHCI zrobiło się już 25ms Coś proponujecie ? może nie zrobiłem czegoś co powinienem i dlatego dysk zwolnił bo teoretycznie powinno być odwrotnie
  4. Macie może też problemy z sieciówką realteka ? Wcześniej miałem jakiegoś "marvel yukon" i chodziła bez najmniejszych problemów, a na realteku zdarzają się głebokie zamyślenia (długie ładowanie) Niezbyt przyjemnie przegląda się na niej internet z tego powodu bo white screen i kręcące się kółeczko w przeglądarce
  5. Dzięki za odpowiedź radiergumm. Screen zrobiony przed chwilą, na zupełnym luzie : Czyli innymi słowy nowy UEFI 3.10 podbija niezrozumiale temperatury
  6. Witam Czy mógłby ktoś miły podać odczyty temp. bez O/C z wgranym najnowszym UEFI 3.1 ? Asrock P67 pro3 + 2500K Bo wszyscy w temacie zachwalają niskie temp. (27-28) ale głównie na starych UEFI ver 2x, a może obecny coś podbija. Składałem kilka dni temu zestaw z chłodzeniem Thermalright Ultra 120 Extreme i temp 36-38st (wiatrak 800rpm, pasta STG-2) Dociskałem go kilka razy lecz siedzi stabilnie i to problemem raczej nie jest. A może TRUE już nie wyrabia do S1155 ? Proszę o sprawdzenie z najnowszym UEFI 3.1 jeśli by ktoś mógł. Najlepiej Aida64 albo CoreTemp albo RealTemp. Pozdrawiam
  7. Co możecie polecić jeśli chodzi o dysk który nie wpada w drgania ? Mam nieprzyjemne doświadczenia z dyskami Samsunga więc je raczej odpuszczę. Dysk ma być na system. W miarę cichy, chłodny, szybki.
  8. to prawda, mój seasonic x-series też sobie ćwierka pod obciążeniem, nawet wymieniałem na drugą sztukę :)
  9. też uznawałem zawsze Samsungi, jeszcze te stare na ATA były niezłe obecne wpadają w duże drgania, mam F4EG i ma ten problem
  10. też kupiłem z tydzień temu tylko że model TP-750 i też się rozczarowałem specjalnie wybrałem mocniejszy by chodził na luzie i był niesłyszalny, jakie było moje zdziwienie gdy okazało się odwrotnie zasilacz po uruchomieniu powitał mnie szumem i buczeniem większym niż 2 letni Tagan 500W którego właśnie zmieniałem aby tego było mało zasilacz nagrzewał się, odnotowałem wzrost temperatur na poziomie +5 stopni w środku oddałem i kupiłem Seasonica X-560 i to jest dopiero cichy zasilacz, wiatrak jeszcze nie miał potrzeby się obracać
  11. w moim LBX wpada w drgania dysk twardy (Samsung F4EG) i buczy przez to cała obudowa problemem są te twarde plastikowe szyny i cała metalowa ramka na dyski rezonuje jedyna rada to dysk idzie na gąbkę na spód obudowy wtedy jest idealnie
  12. co do bateri to nie wymieniaj jej od razu, wyjmij poskrob styki i wsadz ją ponownie ten problem spotykany jest w wielu płytach, nie tylko asusach nawet nowo zakupionych
  13. a też ma Corsair ? może coś lepszego u mnie skolei na oczach jest o wiele wyższy zapis jak odczyt
  14. próbowaliście może posadzić Thermalrighta Ultra 120 extreme na asusie p5k-e ? może ktoś miał z tym styczność czy wchodzi i w którą strone wtedy dmucha wentyl na nim
  15. to jak chłopaki ? potwiedzacie słowa Andrew DC co do biosu 1004 P5K-E głównie z tym napięciem na NB i może jakieś nowe wady znaleźliście ?
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.