Skocz do zawartości
Lozin

Leadtek Winfast Tv 2000 XP Expert

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam winfasta Tv 2000 XP Expert.Wie może ktoś gdzie zapisuja sie ustawione programy TV i FM? Chce przeinstalować windowsa a szkoda mi stracić wszystko co zaprogramowałem przy poprzedniej instalacji wszystko straciłem a jednak jest troche roboty podczas programowania kanałów.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w folderze winfast work area

1423987[/snapback]

Twoja odpowiedź jest zaskakująca, dużo też wyjaśnia. Tak dla twojej wiadomości to wyjaśnie że w folderze Winfast work area sie zapisują się nagrane pliki z tv i screeny a nie lista programów

Wracając do tematu też tego szukałem ale nie znalazłem trzeba by było pooglądać w notatniku te pliki co sie znajduja w folderach Winfast PVR

Edytowane przez MaRo2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest eleganckie i proste rozwiązanie, ale jeśli masz gdzie to skopiuj cały katalog od karty i po zainstalowaniu porównaj pliki i zamieniaj. Trochę roboty to bedzie, czy mniej niż programowanie od nowa to sam oceń.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez o tym myslalem ale tych plikow troche tam jest:/Wiec i roboty dóżo no ale jak mi sie uda to juz na przyszłośc bede wiedział i oczywiście tu napisze!Narazie nie mam za bardzo czasu:/Mam nadzieje ze odinstalowanie samego programu wystarczy do testów!Chyba ze sa gdzieś wpisy w rejestrach.Mam nadzieje ze nie:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie rejestr to może być to ! wiele razy juz przeinstalowywałem ten soft od tunera bo po zmianie sterów k. graficznej coś się krzaczyło. Po odinstalowaniu programu i zainstalowaniu go na nowo lista zostaje. Tak właśnie patrze teraz w rejestr i jest tam wartość binarna o nazwie ChList która znajduje się HKEY_CURRENT_USER\Software\Leadtek\Video\WFTV

EDIT:

Jest znalazłem tą liste jest w rejestrze dokładnie jest to podkatalog Friendly

który znajduje się w HKEY_CURRENT_USER\Software\Leadtek\Video\WFTV.

Są tam dokładnie wszystkie zapisane kanały wraz ich nazwami :D

Teraz wystarczy sobie wyeksportować podkatalog Friendly zrobić format, postawić system, zainstalować sterowniki, zaaplikować wpis i cieszyć się zaoszczędzonym czasem :)

Edytowane przez MaRo2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wyprzedziłes mnie:-) Szkoda ze wczesniej tu nie wszedłem i tego nie przeczytałem bo właśnie zrobiłem dokładnie to samo co Ty:-)No moze nie do konca i dobrze bo zdązyłem tylko przeinstalować program i tak jak mowisz wszystko jest tak jak było, co mówi samo za siebie ze wszystko jest w rejestrze:-)Dzięki za pomoc!Sprawdze to w 100% jak bede stawiał nowy system:-)

EDIT:

No ale niestety sie pomyliłeś własnie to sprawdziłem i to raczej nie jest ten wpis ponieważ po jego usunięciu program nadal ma wszystkie zapisane kanały TV i FM za to znalazłem inny wpis i po jego usunięciu wszystkie ustawione kanały znikaja a po dodaniu go ponownie wszystko działa po staremu wiec to chyba ten:-) poniżej podaje ścieszke:

HKEY_USERS\S-1-5-21-1547161642-854245398-1957994488-1003\Software\Leadtek

Edytowane przez Lozin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi