Pawelek69 Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Witam wszystkich Mam pytanko które może się wydawać trochę głupie, ale czy zasilacz może wpływać na temperaturę podzespołów komputera??? Mam Rubikona 300 W i raczej dopuszczalne tolerancje napięć. Ale pamięci na Radeonku 9550 grzeją mi się do 50 stopni, ale to chyba normalne? Gdybym kupił coś lepszego to czy uzyskał bym niższe temperatury na, procesorze, karcie graficznej itp.?? Z tego co czytałem i sam stwierdziłem, shitowy zasilacz (taki jak mój <_< ) powoduje niestabilność spowodowaną niedostatkiem napięć np. przy podkręcaniu i tym samym restartami. Ale czy może powodować też wzrost temperatury?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
munio Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 To raczej się przegrzewają te podzespoły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Czyli to nie od zasialcza?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 czasem ten 2 wiatrak co jest pod spodem zasilki i wyciaga powietrze ochladza atmosfere :) ale zeby bylo chlodno to najlepiej jeszcze klika wiatrakow zamontowac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keller107 Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Zasilka z duzym wydajnym(wydajnymi) wentylem(ami) sprawi ze zrobi sie chlodniej w budzie i da to troche twojej karcie ale polecam radiatorki na pamiec sam mam, troche daja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 raczej można powiedzieć że podzespoły wpływają na temperature zasilacza im mniej wydajny wentyl w zasilaczu tym wyższa temp. w obudowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...