MARyoWn Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 (edytowane) yo ziomki. Pomóżcie, nie moge zainstalowac windy (xp pro sp2) . Mam nowy dysk Seagate Barracuda 7 7200 rpm 8 MB cache SATA NCQ . Płytka to DFI LP UT NF3 250GB . Ściągnąłem stery z www.dfi.com 2 rodzaje. Ich nazwy to : F6_NF4R.exe , F6_NF4R.exe . Testowałem i te i te. Gdy włącza się instalator windy to wciskam F6 i mam włożoną dyskietkę, potem dalej wgrywa swoje i wyskakuje komunikat czy chce zainstalowac sterowniki to wybieram które i instaluje i nagle wyskakuje błąd z takim komunikatem : Wystąpił niespodziewany blad (32769) w wierszu 5218 w D:\xpsprtm\base\boot\setup\setupc. Nacisnij klawisz aby kontynuowac.. HELP, co zrobic? Jest napisane na stronce DFI, że to są RAID Driver , ale innych nie ma :/ Może ma ktoś stery SATA do tej płty i mi wysłał ? Edytowane 4 Maja 2005 przez <<)MARyo(>> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Mialem raid na Sata na tej plytce. Wszsytko dzialalo super. Jedyny problem jaki mialem, to taki ze nie dziala w2k ;( . Dyski sa sasunga i nie maja NCQ. Moze tutaj piesek pogrzebany ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 jeżeli masz WinXP zintegrowany z SP2 to nie musisz wciskać F6, po prostu instaluj system jak byś nie miał SATA. Ja tak instalowałem na Samsungu i zero problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Nie wciskaj f6 tylko pozwól instalatorowi windzianemu samemu dociągnąć stery z dyskietki w zeszły czwartek miałem identyczny problem dopiero jak się zagapiłem i nie wcisnąłem f6 poszła instalka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARyoWn Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 (edytowane) Próbowałem bez wciskania F6 , idzie dalej błędu nie ma, ale nie moge utworzyć partycji. Próbowałem w kreatorze ale jest tylko napisane czekaj , czekalem ponad godzine i nic. Próbowałem też w partiotion magic 8.0 ale przy tworzeniu wywala błąd i tez nic. Co robic ? HELP ! Edytowane 5 Maja 2005 przez <<)MARyo(>> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 (edytowane) spod instalki windowsów nie da sie utworzyć? u mnie poszło bez porblmeów ale dysk był 80 Gb :| EDIT: ja miałem dysk ze sterami do raid dołączony do płyty głównej a może do dysku :| poszukaj po pudełkach Edytowane 5 Maja 2005 przez Ouara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARyoWn Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Płyta jest używana, jest tylko 1 dyskietka na której jest awdflash itp a na cd od plyty gl nie ma sterow do saty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 spróbuj może TEGO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARyoWn Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 No dobra, winde udało się postawić. Nie wciskałem F6 i poszło bez błędu, ale za to później nie mogłem utworzyć partycji. Ani kreatorem ani partition magiciem, wiec zmienilem opcje w biosie Hard Disk BooT Priority na Add-in card cos takiego i odkręciłem proca oraz włożyłem kabel do innego gniazda i się udało , tyle że winda teraz nie wstaje nawet na FSB 250...... A wczesniej jak mialem dysk ATA to smigał nonstop 270x9 ........ co jest?? help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 odkręciłem proca oraz włożyłem kabel do innego gniazda i się udało ,Instalowałes winde na podkręconym kompie? ludzie to mają pomysły :\ tyle że winda teraz nie wstaje nawet na FSB 250...... A wczesniej jak mialem dysk ATA to smigał nonstop 270x9 ........ co jest?? help 1429055[/snapback] Kontrolery i dyski SATA bardzo źle znoszą przetaktowanie. Ta płyta nie pozwala ustawić stałej częstotliwości PCI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Powiem jak sandra bullok w miss agent2 First of all: Fajnie ze moja stara plyka trafila do ciebie Second of all: Czytales topic o plytce ?? Pisze tam wyraznie ze jesli uzywac SATA to tylko i wylacznie w EXTERNAL-ACH !!!!! To te blizej procka. W internalach(Kolo baterii) nie ida wiecej niz HTT 250 !!!! Third of all: JA w 90% instaluje windke na podkreconym - krocej sie instaluje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARyoWn Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 (edytowane) Ja też prawie zawsze instalowałem na podkręconym, nigdy nie było żadnych problemów a winda intalowała się naprawdę szybciej EDIT OK, jest dobrze zulusman thx. Edytowane 6 Maja 2005 przez <<)MARyo(>> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...