Skocz do zawartości
MARyoWn

Sata - Nie Moge Postawić Systemu.

Rekomendowane odpowiedzi

yo ziomki.

Pomóżcie, nie moge zainstalowac windy (xp pro sp2) . Mam nowy dysk Seagate Barracuda 7 7200 rpm 8 MB cache SATA NCQ . Płytka to DFI LP UT NF3 250GB .

Ściągnąłem stery z www.dfi.com 2 rodzaje. Ich nazwy to : F6_NF4R.exe , F6_NF4R.exe . Testowałem i te i te. Gdy włącza się instalator windy to wciskam F6 i mam włożoną dyskietkę, potem dalej wgrywa swoje i wyskakuje komunikat czy chce zainstalowac sterowniki to wybieram które i instaluje i nagle wyskakuje błąd z takim komunikatem :

Wystąpił niespodziewany blad (32769) w wierszu 5218 w D:\xpsprtm\base\boot\setup\setupc. Nacisnij klawisz aby kontynuowac..

HELP, co zrobic?

Jest napisane na stronce DFI, że to są RAID Driver , ale innych nie ma :/

Może ma ktoś stery SATA do tej płty i mi wysłał ?

Edytowane przez <<)MARyo(>>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wciskaj f6 tylko pozwól instalatorowi windzianemu samemu dociągnąć stery z dyskietki

w zeszły czwartek miałem identyczny problem

dopiero jak się zagapiłem i nie wcisnąłem f6 poszła instalka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem bez wciskania F6 , idzie dalej błędu nie ma, ale nie moge utworzyć partycji. Próbowałem w kreatorze ale jest tylko napisane czekaj , czekalem ponad godzine i nic. Próbowałem też w partiotion magic 8.0 ale przy tworzeniu wywala błąd i tez nic. Co robic ?

HELP !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spod instalki windowsów nie da sie utworzyć?

u mnie poszło bez porblmeów

ale dysk był 80 Gb :|

EDIT:

ja miałem dysk ze sterami do raid dołączony do płyty głównej

a może do dysku :| poszukaj po pudełkach

Edytowane przez Ouara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, winde udało się postawić. Nie wciskałem F6 i poszło bez błędu, ale za to później nie mogłem utworzyć partycji. Ani kreatorem ani partition magiciem, wiec zmienilem opcje w biosie Hard Disk BooT Priority na Add-in card cos takiego i odkręciłem proca oraz włożyłem kabel do innego gniazda i się udało , tyle że winda teraz nie wstaje nawet na FSB 250...... A wczesniej jak mialem dysk ATA to smigał nonstop 270x9 ........ co jest?? help

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość aTaSerwis

odkręciłem proca oraz włożyłem kabel do innego gniazda i się udało ,

Instalowałes winde na podkręconym kompie? ludzie to mają pomysły :\

tyle że winda teraz nie wstaje nawet na FSB 250...... A wczesniej jak mialem dysk ATA to smigał nonstop 270x9 ........ co jest?? help

1429055[/snapback]

Kontrolery i dyski SATA bardzo źle znoszą przetaktowanie. Ta płyta nie pozwala ustawić stałej częstotliwości PCI?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem jak sandra bullok w miss agent2

First of all: Fajnie ze moja stara plyka trafila do ciebie

Second of all: Czytales topic o plytce ?? Pisze tam wyraznie ze jesli uzywac SATA to tylko i wylacznie w EXTERNAL-ACH !!!!! To te blizej procka. W internalach(Kolo baterii) nie ida wiecej niz HTT 250 !!!!

Third of all: JA w 90% instaluje windke na podkreconym - krocej sie instaluje :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też prawie zawsze instalowałem na podkręconym, nigdy nie było żadnych problemów a winda intalowała się naprawdę szybciej

EDIT

OK, jest dobrze zulusman thx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi