Skocz do zawartości
Pgrono

Sempron Vc Celeron D

Rekomendowane odpowiedzi

HQ12 dobrze prawi. Jak ja bym teraz kupowal sprzet to nie bralbym plyty z SLI. Po pierwsze nie wiadomo kiedy ta technologia zostanie na max wykorzystane przez programy, gry etc. Po drugie zawsze mozesz sprzedac ta karte ktora posiadasz i zakupic cos lepszego przedluzajac przy okazji zywot kompa (w koncu o to ci chodzi) Na dzien dzisiejszy jedna dobra karta jest wydajniejsza niz 2 srednie polaczone w SLI (X800XL>2xGF6600) chyba, ze cie wylacznie benchmarki interesuja ;)

UPDATE

Powiedzmy, ze wezmiesz jakis markowy zasilacz 420W. Zestaw nie bedzie ci juz starczal i zakupisz druga karte do SLI (dodatkowe kilkadziesiat watt). Procka tez pewnie bedziesz krecil wiec znow dodatkowe obciazenie zasilacza. No i zasilka nie uciagnie zestawu. Nasuwa sie wiec pytanie czy przy takiej sytuacji pobiegniesz do sklepu i zainwestujesz kilka stowek w nowa zasilke? Moze to nie duzy problem dla wielu, ale warty przeanalizowania.

Pozdro

Edytowane przez Rafael Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tu się mylisz.

Look: 1430457[/snapback]

Bardzo się ciesze, że się myliłem :)

Panowie. Mi tam nie zależy, by być do przodu zawsze. Ja sobie planuje narazie przejściową płytke i taki skromny zestaw do rozbudowy w późniejszym czasie jak kase będę miał. Ja chcę taki zestaw co spokojnie starczy do pogrania w nowsze gry prze 2 lata, a potem dokupienie 2giego GF i kolejny rok i dopiero wtedy zmiana sprzętu na coś całkiem nowego.

1430556[/snapback]

Dużo lepiej wyjdziesz na kupnie teraz porządnej grafiki, później jej sprzedaniu i wymianie na coś nowszej generacji. Dokupywanie kart do SLI w późniejszym czasie to po prostu porypany pomysł. Zasialcz tez kupisz do tego odpowiedni? :)

I jeszcze jak masz zamiar kupić GF6800 GT na PCIE, to jest baardzo dalekie od opłacalnosci, nie dość, że bulisz dodatkowe ok. 100zł za SLI na płycie, do tego droższy zasilacz, to jeszcze płacisz jakieś 300zł więcej za grafe o tej samej wydajności jak x800 XL, bo kiedyś tam, może w przyszłości dorzucił byś druga karte :D

Oczywiście będziesz musiał znaleść praktycznie identyczną karte gdy będziesz dokupywał drugą, w tym czasie cena za jaką byś sprzedał taką grafike + cena drugiej takiej i byś miał dużo lepsza pojedyńczą grafe nowej generacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli co.

Proc: Sęp 2600+ na s754 (Celek be :D )

Płytka: Tu mi doradźcie niech będzie Agp

Grafa: GF 6800GT od Asusa na Agp

Zasiłka: Szef 360 lub 420 W

Buda: jakaś tania

Dysk: WD 120GB

Ram: Kingstom 2*512 CL 2,5

Wentyl: Pentagram QCV 120 Cu

Może być :?: Czy coś zmienić :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Pgrono

Z ta grafa to pojechales teraz ;) GF6800GT najtanszy to w granicach 1300zl kosztuje, wiec braknie ci tych 2500 PLN na taki zestaw ;) Ja bym ci proponaowal zestaw ktory wczesniej podawalem z radkiem 9800 (mozna ewentualnie zakupic GF6600) i A64 3000+ na socket 939. Widze, ze nie bierzesz nagrywarki dvd wiec od razu moglbys kupic 2x512 ramu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wentyl to frezzera bym wziął tanszy i w dodatku wydajniejszy

1431316[/snapback]

freezerer jest mniej wydajny przeciez :>

Bierz Pentagrama :D Sam mam werse z plusem i nie narzekam ;) Przy tym napieciu nbie przekraczam 48 stopni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...