siwyyy Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Witam, posiadam płytę EPOX 8rda3+ pro a na niej athlona XP2600... Czy zmina procka, bez płyty wpłynie jakoś na wydajność całego kompa... Max procesor jaki mogę na niej zainstalować to chyba sempron 3000+, czy wzrost wydajności będzie znaczący i wart wydania ponad 100zł na zamianę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Sprzedj tego proca, kup soebie 2500Mobile z allegro tam sa calkiem tanie... Kup sobie jakis porzadny wentyl.. chociaz to zalezy od tego ile chcesz krecic. Nie kupoj Semprona bo on jest i tak wiele gorszy od tego 2600 i tylko strocisz wydajnosc. Dlaczego? Bo sa ogole slabsze, maja mniejsza ilosc pamieci i Athlony sa THE BEST ;) ;) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 nie warto wymieniać :-| lepiej poczekaj, dozbieraj kasy i kup sobie A64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piekara Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Sprzedj tego proca, kup soebie 2500Mobile z allegro tam sa calkiem tanie... Kup sobie jakis porzadny wentyl.. chociaz to zalezy od tego ile chcesz krecic. Nie kupoj Semprona bo on jest i tak wiele gorszy od tego 2600 i tylko strocisz wydajnosc. Dlaczego? Bo sa ogole slabsze, maja mniejsza ilosc pamieci i Athlony sa THE BEST ;) ;) :) 1427407[/snapback] Nie byłbym tego taki pewien. Semprony 3000 pod socket A są na jądrze Barton i mają 512Kb pamięci cache L2. Zależy na jakim jądrze jest twój procesor. T-bred ma 256Kb pamięci cache L2. Poza tym będziesz mógł Semprona jeszcze podkręcić. Jednak jak masz kase to rzeczywiście lepiej już zainwestować w płytę z socketem 754 i kupić Athlona 64 albo Semprona 3000 pod socket 754. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmajstersztyk Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 ja zgadzam się z huBi, sprzedaj to co masz i kup mobile 2500 lub 2400. Te procki bardzo fajnie kręcą się a przy dobrym chodzeniu uzyskasz bardzo ładną ilość MHZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 (edytowane) Imho nie warto, strata kasy. No chyba, że nic byś nie dopłacał lub symbolicznie 20-30zł. W przeciwnym wypadku nawet nie chciało by mi się rozkręcać obudowy (choć i tak mam otwartą czły czas :lol: ). Edytowane 5 Maja 2005 przez Crazy_Ivan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...