Skocz do zawartości
benek

GeForce 4 -> QUADRO MOD !!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

wlasnie przeczesujac siec trafilem na to

http://www.tweakup.dk/HTML/trinfortrin/qs.htm

wg bazy na dole mozna przerabiac GF4Ti na Quadro (o ile sa na referencyjnej plytce) przelutowujac R962 -> R963

jest tez o GF4MX440 od Leadteka

ale jaja - a byla mowa ze GF4 nie da sie tak latwo przerabiac :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stare na www.vr-zone.com też jest taki mod.

gdzie bo ja znalazlem tylko MX od Leadteka (dlatego w 1 posice nie pisalem duzo na jego temat) ale nie widzialem zeby przerabiali GF4Ti dlatego podalem linka do takiej przerobki :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KamilK - quadro poprawia jakość obrazu w grafice 2d przy sporych rodzielczościach. możesz sobie qpić kartę quadro, ale jest ona droźsza od "zwykłej". dzięki drobnym modyfikacjom można dokonać przeróbki posiadanej karty, by uzyskać quadro !

Wie ktoś jak mam to zrobić z moim prolinkiem gf 4mx440?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Quadro jest kartą do zastosowań profesjonalnych charakteryzująca się b. dobra jakością obrazu 2D (w połączeniu z dobrą wydajnością 3D to pełny wypas) dzięki odpowiednio zoptymalizowanym sterownikom.

Karty takie są niekiedy ponad 2x droższe od zwykłych GeForce`ów, a wykożystują ten sam układ.

Sam nie tak davno przerobiłem swojego GF2GTS na Quadro 2 PRO z poziomu RivaTunera. Żadnych różnic nie zauważyłem prócz tego, że jak podkreciłem takową karte obraz zaczynał się wysypywać kropkami (przy tych samych częstotliwościach gdy karta pracowała jako GF wshystko było w porzo).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Quadro poprawia jakosc obrazu dlatego ze poprzez sterownik odblokowuja sie pewne funkcje.

2. W prof. OpenGL prawie nie spada wydajnosc przy zastosowaniu AA.

3. Cala sztuczka z modem polega na tym ze karta zmienia ID na Quadro ale wydajnosc podobno pozostaje na poziomie GF (mowa o GF4MX).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Żadnych różnic nie zauważyłem prócz tego, że jak podkreciłem takową karte obraz zaczynał się wysypywać kropkami (przy tych samych częstotliwościach gdy karta pracowała jako GF wshystko było w porzo).

EEEEEEEE :!:

jest na to fajny sposob :!:

http://www.tweakhardware.com/guide/quadro-switch/

co prawda fotki nie dzialaja :( ale idea jest jasna - tak mysle :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...