Skocz do zawartości
Kiler_ek

Nie Wiem Co Sie Dzieje. Pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem: Gdy siedze na kompie i mam otwarte kilka okienek to nagle mi sie komp lekko przywiesza, a mianowicie myszka chodzi wszystko jest ok ale gdy chce kliknąć na inną stronę z paska to komp nie reaguje więc wtedy ja wciskam ALT CTRL DEL i następnie zamykam okno menadzera zadań i wszystko chodzi OK przez ok. 5 MINUT :( i nie wiem jak to naprawić (robiłem formata i znów jest to samo). Jeśli ktoś móglby mi pomóć to prosze odpisywać na forum lub na mojego maila grzesiek_e@poczta.fm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz jaki masz system. Koniecznie sciaganij wszystkie najnowsze łaty z wintryny windows update.

Moze to poprostu wina zle zabiezpieczonego systemu i zaraz po podlaczeniu kompa do sieci łapiesz jakiegos syfa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość aTaSerwis

Komputer to???

z objawów sądzę że celeron300A / 64MB RAM / HDD Seagate 4GB

:zonk:

Zainstaluj windowsa jeszcze z 5 razy ... albo 10 ... tylko pamiętaj żeby nie instalować żadnych sterowników!!! i nie rób żadnej optymalizacji systemu!!!

na takim sprzęcie nie jest potrzebna :D

(bo jeszcze przypadkiem zacznie działać normalnie i będziesz miał za dużo wolnego czasu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komputer to???

z objawów sądzę że celeron300A / 64MB RAM / HDD Seagate 4GB

Zainstaluj windowsa jeszcze z 5 razy ... albo 10 ... tylko pamiętaj żeby nie instalować żadnych sterowników!!! i nie rób żadnej optymalizacji systemu!!!

na takim sprzęcie nie jest potrzebna :D

1429592[/snapback]

A ty wrozka jestes ? :mur: :mur: :mur: poza tym doksztalc sie jeszcze troche zanim komus dasz nastepna rade w stylu "tylko pamiętaj żeby nie instalować żadnych sterowników!!!" :mur: :mur: :mur: :mur:

@Kiler_ek

Co do antyvira to polecam ci NOD32 uzwyam od 3 tygodni i jak na razie spisuje sie swietnie. Wczesniej uzywalem Kaspersky Anty-Virus 5.0 i tez zlego slowa na niego nie moge powiedziec ;)

Edytowane przez Rafael Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehm

moze port myszki lekko walnięty - czasem to rozwala system, zwalnia w sensie

albo jak kolega wyzej napisał - masz za słaby sprzet na kilka okien

bo niestety nic nie wiemy o twoim sprzecie

z opcji mniej bardziej prawdopodobnej - przegrzewanie proca, walniete pamieci, zasilacz za słaby....

ale co ja tam wiem:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Athlona 1000mhz 256ramu geforce 2 mx200 (32mb) dysk 80 Gb.

Mam tego kompa już od dobrych 3 lat i nigdy coś takiego mi sie nie zdarzyło, a WINXP używam od ponad roku i też nigdy nie miałem z nim problemu (a formata robiłem wiele razy). pościągałem wszystkie update i nic przeskanowałem AVK i też nic nie wykryło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi