Bolesuaf Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Mam pytanie: Czy da się w jakiś sposób na koncentratorze sieciowym - zablokować konkretne komputery - poprzez IP, adresy mac karty - wszystko jedno. [NET]>>[switch1]>>[nasz koncentrator]>>podpiete kompy Tak wygląda sieć - wraz z paroma kumplami chciałbym się połączyć - ale jedyna możliwość jest poprzez [nasz koncentrator] że go tak nazwe :) - i niektórzy mogą mieć dostęp do netu inni nie mogą. Czy istnieją urządzenia które mogą to załatwić ? Jeśli tak to prosiłbym o nazwy, ceny itp. Chodzi o to żeby jak najmniejszym kosztem. Mam nadzieje że się jasno wyraziłem :) - dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 poszukaj o switchach zarządzalnych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesuaf Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 nie wiem czy dobrze poszukałem - ale z tego co znalazłem to takie rozwiązanie przekracza nasze budżety :) (ceny od 350zł - takie widziałem) - ktoś ma jakiś pomysł ? albo widział jakieś tańsze - cokolwiek :) jakikolwiek pomysł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 no skoro 350 to za drogo to masz pecha ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 najlepeij kup jakiegos pentaka 90 ( chodza za grosze ) i postaw na nim linuxa i wtedy sobie wszystko porobisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 no chyba że tak jak pisze Pietia zapodasz router linuksowy z bardzo dużą dowolnoscią konfiguracji... całkiem przypadkiem mam takie cudo zbędne ( pII300, 64ram, hdd4GB made in IBM) :))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...