kosu-kielce Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Czy ktoś z Was wie jak uzyskać temperaturę procka w czasie pracy systemu?? Może jest jakiś klucz w rejestrze, jakieś polecenie, albo jakoś się można dostać do tego co jast w BIOSie. Wszystko jedno co?? System to Windows. Komp: Celeron 850 Płyta ECS P6VXAT (Wszyscy kożystają z Sandry a nikt nie wie jak ona to robi że wywleka temperaturę procesora) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Troche dziwne pytanie. Temperatury sa czytanie z diod termicznych na plycie głownej. Mozna je odczytac podczas wlaczania komputera - w biosie , lub z poziomu windowsa przy pomocy jakiegos programu. Ja polecam Speedfana i aida32 . Wpisz to w googlach np -Aida32 download i sciagnij sobie. Bedziiesz mial w zaleznosci od plyty : -Temp procka -temp plyty ("laminatu") - zblizona do temp powietrza w budzie -temp Northbridge -temp Dysku -Temp zasilacza + ewentulne inne jesli masz czujniki w sprzecie ( np w myszcze ;P , czy ci sie dlon poci :lol: ) To , czy beda one wszystkie pokazywane zalezy od sprzetu jaki posiadasz. Jesli twoja plyta np nie ma miernika na Northbridg'u to speedfan moze wziac wartosc z kosmosu np- -34* albo 200*. To by było na tyle . Sciagnij progsa , nic trudnego i niewykonywalnego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chevalier25 Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 U mnie przy drugiej temperaturze na speedfanie pojawia sie obrazek plomienia. To znaczy, ze musze jak najszybciej zglosic to w serwisie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybeks Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Nie nie musisz. Bo speedfan ma ustawione jakies deflautowe wartosci, przy ktorych to uwaza, ze juz jest goroaco dla np procka. A jak masz takiego prescotta to nijak to sie ma do "zagrozenia". Ja czesto na PIV prescott mam w stresie 62Cn a IS7, a speedfan deflautowo ma nastawione chyba 50C. Takze trzeba wziassc pod uwage co dana temp reprezentuje jaki ma sie procek i plyte (asus pokaze inna temp, a abit inna - inaczej podobno mierza temp procka). Napisz jaki masz sprzet i temp, a napewno ktos Ci powie czy nalezy sie bac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Ja polecam SpeedFan'a, tylko trzeba uprzednio sobie "skonsultować" temperatury w innym programie np. AIDA32 lub w BIOSie, bo po instalacji SF temeratury nie są odpowiednio oznaczone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...