ToMoL Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Panowie. Dostałem informacje ze to są fachowcy w sprawach płyt głównych i procesorów. Mam stary sprzęt: Interl Celeron 600MHz, 192MB SDRAM, i grafike GeForce 2 MX 400. Ale to nieważne chodzi o procesor. Zastanawiam sie czy do tej płyty głównej oznaczonej BVC2B moge podpiąć Celerona Tualatina 1200MHz. Boje sie że ta stara płyta tego nie wytrzyma. Jest na chipsecie Via Apollo Pro-lus PCIset (tak pisze w książce). Gniazdo oczywiście Socket370. Pisze także że jest do procesorów od 300-500MHz. Ale jakoś temu nie wierze i pytam fachowców. Może wtedy nie znali szybszych przez to tak napisali :) Czekam na rady. Płyta jest z 2000r. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkarkocha Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 musial bys przejsciówke chyba kupic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro830628 Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 mi sie wydaje ze lepiej jak zaczniesz zbierac na nowe podzespoły chodzi mi o wymiane płyty gł. proc ram wszystko po kolei ! a nie dokładać do tej kofiguracji którą posiadasz ! na tym sprzecie wytrzymasz do zakupu nowe sprzetu ja bym tak ci radził ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 racja, nie oplaca sie modernizowac tego kompa, a procka 1200 MHz nie wsadzisz do tej plyty raczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoL Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Własnie o to chodzi że przy moim budżecie nigdy nie nazbieram na nową płyte, z prockiem i ramem, a wymiana procka by znacznie ulepszyła moj sprzęt. Niby to samo gniazdo na procka, ale boje sie o płyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro830628 Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 ja kwsadzisz wiekszego proca to nic nie powinno sie stac złego najwyżej nie obsłuży go płyta! a co do nowego sprzetu to za 600zl kupisz 512 ram elixiry400 msi pod kt400-kt600 i sempa! tylko dobrze by było mieć dostęp do hurtowni :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoL Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 600zł to mój dwuletni dochód. tylko w instrucji do płyty pisze że można wpakowac do 550MHz, a ja chce 1200MHz i nie wiem czy to wytrzyma. Bo ta płyta jest stara i wtedy nie znali szybszy procków. Tylko chce wiedziec czy ją szlak nie trafi. Oczywiście załatwie odpowiednie chłodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro200 Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 600zł to mój dwuletni dochód. tylko w instrucji do płyty pisze że można wpakowac do 550MHz, a ja chce 1200MHz i nie wiem czy to wytrzyma. Bo ta płyta jest stara i wtedy nie znali szybszy procków. Tylko chce wiedziec czy ją szlak nie trafi. Oczywiście załatwie odpowiednie chłodzenie 1430500[/snapback] Sam sobie odpowiadasz na problem, choć widze że może masz updatewany BIOSik i może się okazać że wsio będzie obsługiwać. Co do tych 600zł to pamiętaj że z tego konfiga coś jeszcze wyrwiesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkarkocha Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 najszybsze co do tej płyty włozysz to procek na rdzeniu coopermine (celeron 1100 lub pIII 1000) chyba ze kupisz przejsciówke (50zl na allegro) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...