Hanu Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 Mam IBM 60 GB ( GXP 120), chodzi super od 5 miechów, ale.. co jakiś czas słychać krótkie stuknięcie Nie powoduje to spadków wydajności, ale mam takie odczucie , że coś nie tak . Co Radzicie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 zrob sobie kopie bezpieczenstwa najwazniejszych pliczkow, bo w ostatnich czasach, to trzeba miec szcze4scie by trafic na dobrego IBM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pps Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 Też coś takiego mam. Nie napawa to optymizmem, choć jak do tej pory (odpukać) all right. Backupy fruwają, aż miło ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 na moim śp IBM 30GB to samo było, wrażenia takie jakby miał problemy z pozycjonowaniem głowic, faktycznie zaś te ceramiczne łożyska do końca nie pracują tak jak powinny. W każdym razie u mnie po pół roku dziwnych przypadłości (tak jak u ciebie) IBM poległ :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 ja mam juz drugiego ibm'a w ciagu 15 miechow i drugi juz zaczyna strzelac. Na razie tylko jeden dzien i pozniej wszystko wrocilo do normy. Dziwne :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 no mi po takich stukach i w odgłosach jakgdyby zawieszanie dysku, zrobiła się blada twarz i wymieniłem twardziela a tem mój IBM(30gb made in węgry) chodzi jak kosiarka do trawy, więc twój też chyli się ku upadkowi niestety:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muzg2 Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 Moja 30 IBM chodzi juz tak dobre 2 lata i nic sie nie dzieje, ale wczesniej mialem 2 X wymieniany twardziel"Bledy na B sectorach itd" wszystko zalezy od szczescia-przewanie IBM dziala 2/3 miechy i pada ,jesli nie to wszystko powinno byc ok-no oprócz stukania i ocierajacej glowicy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 Muszę jednakże przyznać, że IBM Disk Tool mówi że wszysko w porządku i nie ma żadnych uszkodzeń mechaniki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mate76 Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 Mam IBMa 40GB 7200obr i też wydaje z siebie dziwne dźwięki. Podejrzewam, że to może być odgłos budzenia się ze stanu uśpienia (przynajmniej u mnie na to by wskazywało). Można ten tryb kontrolować za pomocą IBM Feature Tool. http://service.boulder.ibm.com/storage/hdd...ool-install.exe Mateusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 mi tez strzelal - hyhy pare razy zaliczyl totalne czyszczenie razem z mbr ale teraz nie przenoszego- wsadzilem go do kieszeni - ma tam dobrze - dobra wentylacja i spox chodzi od tamtej pory jak byl zamontowany w budzie noralnie wystarczylo ze przyladowalem przez przypadek z glana w bude albo jakies stukniecie i juz sie kopal jest tez taka mozliwosc ze zimne luty na stykach od kabla IDE sie kopia i czasem cos nie styka i dysk swiruje i pada moj IBM wiec dzielnie sie jeszcze trzyma choc mialem z nim dooze problemy jestem jednak zadowolony nastepny dysk IBM z 8MB CACHE!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...