Gla2ik Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Na początku bardzo serdecznie wszystkich witam! Chciałbym się zwrócić do was o pomoc w moim problemie. A mianowicie: Mam kartę graficzną GeForce 4 MX 440 i za diabła nie mogę podłączyć jej do TV! Jako że w TV nie mam wyjścia "CZINCZ" tylko samo EURO, kupiłem sobie kabel specjalnie przeznaczony do podłączania kompa pod TV. Ma wyjście S-Video+Jeck (ten od głosu w karcie dżwiękowej)=EURO. Po podłączeniu wszystkich kabli, i włączeniu w TV trybu AUDIOVIDEO (AV) na ekranie widzę tylko... no właśnie, nic nie widzę! Obraz mruga na czarno, a wszystkie dźwięki wychodzą normalnie przez TV tak jak miało być. Problem jest w tym, że sterowniki nie wykrywają mojego TV... podobno to dlatego, że nowe sterowniki nie obsługują tego, ale po instalacji starszych niec nie dał (instalowałem wersje 45.11 czy jakoś tak). Próbowałem programem TVTOOL ale nic nie pomogło. Czy jest jakaś możliwość aby obraz był wyświetlany na tym TV? Jest mi to bardzo potrzebne gdyż chcę oglądaćfilmy DIVX na TV. Za wszystkie odpowiedzi dziękuję! P.S. Może lepiej byłoby zainwestować w kartę telewizyjną do kompa? Nie wiem do czego ona służy ale jeśli pomoże rozwiązać mój problem zakupię ją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostradamus Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 A jak masz ustawione w Ustawieniach Ekranu nView?? Ustaw sobie tam na KLON. A w sprawie tej karty telewizyjnej to za jej pomocą możesz oglądać programy telewizyjne a ekranie komputera. Nic Ci ona nie da. Bo rozumiem że chcesz oglądać filmy z komputera na telewizorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gla2ik Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Fajnie że w końcu ktoś sie mną zainteresował :wink: Próbowałem zmieniać tam w ustawieniach. Przy zmianie jakiejkolwiek w tamtej zakładce, ekran TV nie reaguje. Od czasu do czasu (zaraz po instalacji sterowników) komp wykrywa TV ale na nim nic się nie pojawia. Próbowałem wszystkich trybów. Nawet zmianiałem TV na ekran podstawowy, ale wtedy ten głupi komputer myślał, że to monitor jest telewizorem :angry: !!! Tylko po zmianie na DualViev i TV jako ekran podstawowy była reakcja - obraz robi się czarny (na monitorze) i nie da się wyłączyć tego tak jak było! Jedyny sposób to uruchomienie kompa w ttrybie awaryjnym lub po wybraniu "Ostatnia dobra konfiguracja". Także na zakładkach nic się nie da zrobić, chyba że istniejąjakieś alternatywne sterowniki, oprogramowanie do podłączania TV? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 (edytowane) Skoro pojawia się wogóle Nview i możesz ustawić Klona lub DualView to połączenie z TV powinno być OK. Sorry za głupie pytanie ale napewno włączasz odpowiedni kanał AV w telewizorze? Ja u siebie Nview ustawiam tak i jest wszystko OK - Nview Edytowane 8 Maja 2005 przez PiotruśPan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gla2ik Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Właśnie o tym muwiłem. W tym moim starym pudle (TV) jest tylko jedno wyjście EURO i jeden tryb do niego (AV). Na sto procent to ten kanał (AV) bo gdy leci jakiś dźwięk to żeby go usłyszeć muszę mieć włączone AV. Przestudiuję jeszcze ten post co mi linka do niego dałeś. Jak nic nie pomoże to napiszę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...