cherry Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 Podsumowując istnieją tylko dwa rodzaje kabli: - 40 żyłowy (max. ata33) - 80 żyłowy (max. do ata133) Istnieje jednakże pewna różnica między sposobem łączenia ata66 a ata100/133 gdyż w przypadku udma5/6 istotna jest kolejność napędów master i slave na taśmie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 Podsumowując istnieją tylko dwa rodzaje kabli: - 40 żyłowy (max. ata33) - 80 żyłowy (max. do ata133) Istnieje jednakże pewna różnica między sposobem łączenia ata66 a ata100/133 gdyż w przypadku udma5/6 istotna jest kolejność napędów master i slave na taśmie. A ja mam w jednym z komputerow plyte ktora obsluguje max ATA66 i w instrukcji do tej plyty jest zaznaczone grubym drukiem ze wlasnie przy ata66 tez trzeba przestrzegac kolejnosci - tak twierdzi producent tej plyty firma AOpen w swojej instrukcji obslugi. Nie weim czy to prawda bo nie sprawdzalem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 z tą kolejnoście to jest różnie, bo kiedyś podłączyłem na odwrót i wszystko chodziło tak ja trza ja mam u siebie tak: do CD niegdyś podłączyłem 80 żył i chodził na 33 mam dwie 80-tki tą która się nazywa 66 i ta która się nazywa 100 i choćbym jak kombinował zawsze jeden dysk jest jako 66 a drugi jako 100 (co chyba ze podłacze je przez 33 tasme) tak więc te dwie taśmy się niczym nie różnią i koniec niech tak się jeszcze ktoś wypowie to go zrównam z błotem :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 tez 40. mam wszystkie 3 kable przed soba. do 40 umiem liczyc. moze wam go zeskanowac? W ZYCIU SIE TAK NIE ZBLASNILEM JAK TY. ALBO MALO WIESZ ALBO KTOS CI GLUPOT NAOPOWIADAL TO SĄ PODSTAWY ZEBY NIE ROZRÓZNIAC KABLI I NIE WIEDZEC JAKA MAJA PRZEPUSTOWOSC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...