slayne Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Witam Sprawa wygląda następująco. Kupiłem DFI NFII ULTRA INFINITY. Reszta sprzetu jak w podpisie. Zainstalowałem winde na niej. Stery najnowsze z nvidii. I ciekawa sprawa. Przerywa dzwiek jak odtwarzam mp3 i filmy tak brzmi jakby się dławił. Druga sprawa to ze cały czas cyklicznie co okolo 1 sekunde zapala sie kontrolka od dysku, i jak sie przysłucham to dysk doczytuje. Powiedzcie czy instalujecie cały pakiet nvidii? Bo kiedys jesli dobrze pamiętam jakies były problemy ze steremi do dysku i ludzie nie instalowali. Ja nie mam zainstalowanego sterownika od dysku, a tak cały pakiet mam. Myslicie ze to moze być to? Na pewno nie bedzie to zaden wirus trojan czy cos takiego bo kompa przeskanowałem 3 programami i net odłączałem i firewalla tez mam. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Jeżeli zainstalowaleś Win Xp z Sp1 to wskazane jest aby kontrolery IDE od Nvidii były nie zainstalowane; jeżeli natomiast masz system bez Sp1 to wypadało by te stery zapodać! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 (edytowane) A co jeśli mam winde xp prof z sp2 i wszystkimi łatkami?? Myślałem ze ktos bedzie mi w stanie udzielic odpowiedzi, albo chociac sporóbuje (dzieki Muniek) a tym czasem widze ze wiekszosc ludzi z forum pisze cały czas o tym samym czyli a jak sie podkreca ten amd a jak tamten ( i tak zazwyczaj odzywaja sie ludzie ktorzy gdzies tam cos podsłyszeli) ale jak są tematy z problemami to odpowiedzi nie ma. :? Edytowane 9 Maja 2005 przez slayne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek997 Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Cześć! Ja na Twoim miejscu zainstalowałbym ten sterownik do IDE. Kolejnym problemem może być firewall. On jest zwykle skuteczny jako ochrona przed wirusami i nieporządanymi dostępami, ale zabiera sporo mocy obliczeniowej i skutecznie zamula system. Nie wiem jak masz podpiętą sieć, ale jeśli przez sieć lokalną, to proponuję zakup routera i uruchomienie na nim firewalla z jednoczesną rezygnacją z programowego. Programy antywirusowe uruchomione w tle także potrafią zaabsorbować Twój komputer. Dla próby powyłączaj je i sprawdź co będzie się działo. Myślę, że to pomoże... Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia... Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 co do dzwieku to trzeba schlodzic SB lepiej - jakis podmuch wystarczy na seryjny radiator JA u siebie zmienilem radiator i dalem podmuch problemy z dzwiekiem i usb ustaly co do dysku to musze zaobserwowac ta diode - puki co to narazie mam win98se i nawet nie pamietam czy instalowalem cos do IDE - w kazdym razie kontroler dyskow jest zwalony na tym chipsecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...