Skocz do zawartości
Dr.Crash

Jakie pamiątki?

Rekomendowane odpowiedzi

mam dylemata, nie wiem jakie pamieci kupic. dokladnie chodzi mi o pc 2700. chcialem kingstona na kosciach nanya, ale niestety nie moge nigdzie ich dostac. są jedynie kingstony na winbondach. a te niestety nie wiem jak sie sprawują, no i jak sie krecą. a może lepsze bylyby samsungi? prosze o jakies rady. z gory dzieki 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam dylemata, nie wiem jakie pamieci kupic. dokladnie chodzi mi o pc 2700. chcialem kingstona na kosciach nanya, ale niestety nie moge nigdzie ich dostac. są jedynie kingstony na winbondach. a te niestety nie wiem jak sie sprawują, no i jak sie krecą. a może lepsze bylyby samsungi? prosze o jakies rady. z gory dzieki 8)

Pamięci na układach nanya i windbond pc333 kęcą sie podobnie max stabilności do około przy 2.5 3 3 6 1 185 MHz przy 2.5V. Co do samsungów to nie plecam 4 generacji kręci się kiepsko do około 175 przy 2.5V a do 185 przy 2.9 V, co innego to samsungi 3 generacji one idą nawet do 230 MHz przy 2.9 V.

Jednak teraz kupisz nówki juz tylko te z 4 generacji:(

M368L3223DTL-CB3 na układach K4H560838D-TCB3 4 generacja

M368L3223CTL-CB3 na układach K4H560838C-TCB3 3 generacja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jeszcze dodam że z kingstonów ddr333 najlepsze są z tego co mi wiadomo właśnie na kościach winbond 6ns (Dexter je ma i sobie chwali)

Ja nie mogłem znaleźći kupiłem orginalne nanye. Miałem szczęście bo jeszcze zdążyłem przed podwyżką i kosztowały 345 (za 256) a teraz już koło 360-370...

Niestety nie mam jak nawet spawdzić bo wszystko prawie co mam się reklamuje (część warunkowo :? )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki wszystkim. no to problem z głowy. kupuje winbonda. aaaa, jescze jedno. czy wszystkie kingston-winbond 333 są na BH-6? i gdzie w serialu kości znaleźć info o czasie dostepu? z tego co wiem to winbondy kiedys mialy czas dostepu ok. 7,5 ns.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kingston na winbondach są bardzo OK.

Te 2700 powinny być na BH-6, a jeszcze lepsze 3200 są na BH-5.

Pierwsze dociągają do 200 drugie idą wyżej ;)

Pozdrawiam,

Nie ma mowy żeby te pamięci szły na 200 bez błędów!!!

po prostu nie wiesz o tym :)

sciągnij programik ze strony http://www.memtest86.com/ i przetestuj

pamięć pojdzie ci max do 185-8 a później błędy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...