Skocz do zawartości
ZeroSuper

Jakie P4 Na S478 ? Dobre I Tanie ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od dłuższego czasu siedzę na różnej maści AMDkach. Przyszedł czas aby zakosztować czegoś z oferty Intela.

Podstawkę pod procesor juz mam :D

MSI 875P Neo - FISR

Do tego 2 * 512 Twinmos Twister PC3500 CL2

No i brakuje jeszcze serca dla mojego zestawu.

Niestety środki mam bardzo ograniczone. Wiem jedno, musi być HT i dobrze się kręcic. No i oczywiście kosztować jak najmniej.

Oglądając oferty róznych sklepów całkowicie się pogubiłem. Prescot, Northwood, rózne pojemności cashe, rózne fsb. Nie wiem co wybrać.

Chcę wydać jakieś 400 - 450 zł. Co będzie najlepsze w tej cenie ?

THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tej cenie to pewnie cos z allegro.

northwood - 2,4 juz mialy ht, nie wydzielaja za duzo ciepla

prescott - 2,8 (fsb 800) juz mialy ht, duzo cieplejsze, ale technologicznie bardziej przystosowane do wysokich czestotliwosci (3,2 z dobraj serii na default vcore ida spokojnie do 3,8 i wiecej)

ps. plyte juz pupiles? jesli nie to lepiej weź asus'a/abit'a

Edytowane przez Ganeon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekaj.W piątek odbieram osobisćie od gościa z ebay.pl prescotta 3,2 ghz nowy z gwarą 3 letnią, fakturą.Jesli wszystko będzie ok to zrób to samo co ja :) Cena 479 zł powala :D A dzwoniłem do niego kilka razy i wydaje się ze będzie wszystko ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zassałem wczoraj Prescotta 3.2 E0 za 550zł z allegro (zapakowany oryginalnie, wersja BOX) B)

Dołączona grafika

Temperatury idle - ThermalRight XP120 + Panaflo M1A 120mm (12V)

Dołączona grafika

Jestem po wstępnych testach OC i powiem tak - kręci się wspaniale (4.2 stabilne przy 1.45V). Na co dzień jednak będe jechał na 4GHz przy 1.41V (250x16) ponieważ moje Hynixy tyle mogą max - pojadą 260MHz, ale nie jest to full stable

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A od kogo kupiłeś tego Prescota jeśli można wiedzieć?

Ma wygrawerowaną serię?

1456551[/snapback]

Ma wygrawerowaną serię. Została jeszcze 1szt i jest to na mur beton stepping E0 B) - także spieszyć się ;]

http://allegro.pl/show_item.php?item=51247544

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No widze ze swietna plytke wybrales...[tą co ja]Co do procka to polecam pentiumy na northwoodach z ht i fsb 800 malo sie grzeja muj z o/c na szlifowanym boxie i arctic silver 5 w idle mam 27*C Aha i polecam bios V2.2 na nim sie proc najlepiej kreci LOL

Dołączona grafika

Edytowane przez Nicko13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi