dayus Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 mam taki zegarek od taty, po pewnej bijatyce stlukla sie szybka i pozniej jeszcze sie przekrecil... Nie wiecie ile moze kosztowac jego naprawa? Chyab pisalo na nim 21 jewels. Czy sa dobrzy i zli zegarmistrzowie...? Czy da sie tak naprawic zegarek,ze bedzie sie spieszyl/spoznial, chcialbym go dobrze naprawic,aby wytrzymal lata. Ile to bedzie kosztowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 u zalezy od zegarka, moze to byc w przedziale 2zl-2k albo i wiecej ja za naprawe seiko kinetyka dalem 500 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Zrob zdjecia zegarka i je wklej. Mam znajomego zegarmistrza jak bede mial fotke to sie go zapytam o szacunkowy koszt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 nie chce cie martwic ale to moze byc poczatek jego konca :( Ja mialem "szwajcara" i zegarek byl nie do zdarcia - wodoszczelny, chodzil idealnie - na rok moze ulamek sekundy sie spieszyl :) no ale stlukla mi sie niechcacy szybka i po wymianie u zegarmistrza zegarek przestal byc szczelny a jakies mikro odlamki przyblokowywaly czasem mechanizm az w koncu po pol roku umarl calkowicie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 To tez zalezy "kto" robi naprawe takiego zegarka!!!!!! Jak dobry fachowiec to nie ma sprawy. Wazne aby dokladnie wyczyscil maszynke i bedzie chodzila jak zloto!!! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 oto foto: a drugiego nie umiem zanlesc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 eheh :> niechcacy przeczytalem zegarek nvidia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 dzis bylem u zegarmistrza, naprawa jego wraz ze szkielkiem 60zl, u innego 80zl i dodatkowo powiedzial mi, ze trzeba go wyczyscic i nasmarowac, poniewaz jest zabrudzony i stopuje. Dorobienie maskownicy do bransolety - 20zl. I powiedzial rowniez, ze zegarek mechaniczny (nie kwarcowy) moze "oklamywac" nawet do 20sek. na dobe..... powiedzial to w celu usprawiedliwenia sie, czy to jest prawda....? Chcialem miec dokaldny zegarek, a nie lipe jakas...!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 mechaniczny jak najbardziej. ale to mozna wyregulowac mam taki duzy mechaniczny na sciane kiedys spieszyl sie 15minut na miesiac po wyregulowaniu trzeba poprawic o jakies 5 minut na polroku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 ale wyreguluj mi taki an reke mechaniczny :P W tych duzych jest pokretlo do regulowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 w malych tez ;] tylko odpowiednio mniejsze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 znalazlem ten drugi - DELBANA, 21 JEWELS, INCABLOC Oraz ten powyzej - Nivada, AUTOMATIC, 17 JEWELS Co oznaczaja te słowka - JEWELS ? Wnioskuje,ze cos co jest ze zwiazkiem ze slwoem jubilerstwo...? Ktory bedzie dokladniejszy ten 21 JEWELS? Obydwa sa zepsute, a chcialbym jednego zrobic dla siebie, ktorego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 (edytowane) jewels to kamienie - one maja na jakichs kamykach szlachetnych ala lozyska Edytowane 17 Maja 2005 przez IGI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...