Skocz do zawartości
dayus

Wycena Naprawy Zegarka(automat Na Reke)

Rekomendowane odpowiedzi

mam taki zegarek od taty, po pewnej bijatyce stlukla sie szybka i pozniej jeszcze sie przekrecil...

Nie wiecie ile moze kosztowac jego naprawa? Chyab pisalo na nim 21 jewels.

Czy sa dobrzy i zli zegarmistrzowie...? Czy da sie tak naprawic zegarek,ze bedzie sie spieszyl/spoznial, chcialbym go dobrze naprawic,aby wytrzymal lata.

Ile to bedzie kosztowac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chce cie martwic ale to moze byc poczatek jego konca :( Ja mialem "szwajcara" i zegarek byl nie do zdarcia - wodoszczelny, chodzil idealnie - na rok moze ulamek sekundy sie spieszyl :) no ale stlukla mi sie niechcacy szybka i po wymianie u zegarmistrza zegarek przestal byc szczelny a jakies mikro odlamki przyblokowywaly czasem mechanizm az w koncu po pol roku umarl calkowicie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzis bylem u zegarmistrza, naprawa jego wraz ze szkielkiem 60zl, u innego 80zl i dodatkowo powiedzial mi, ze trzeba go wyczyscic i nasmarowac, poniewaz jest zabrudzony i stopuje.

Dorobienie maskownicy do bransolety - 20zl.

I powiedzial rowniez, ze zegarek mechaniczny (nie kwarcowy) moze "oklamywac" nawet do 20sek. na dobe.....

powiedzial to w celu usprawiedliwenia sie, czy to jest prawda....?

Chcialem miec dokaldny zegarek, a nie lipe jakas...!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mechaniczny jak najbardziej. ale to mozna wyregulowac

mam taki duzy mechaniczny na sciane kiedys spieszyl sie 15minut na miesiac po wyregulowaniu trzeba poprawic o jakies 5 minut na polroku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalazlem ten drugi - DELBANA, 21 JEWELS, INCABLOC

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Oraz ten powyzej - Nivada, AUTOMATIC, 17 JEWELS

Co oznaczaja te słowka - JEWELS ? Wnioskuje,ze cos co jest ze zwiazkiem ze slwoem jubilerstwo...?

Ktory bedzie dokladniejszy ten 21 JEWELS?

Obydwa sa zepsute, a chcialbym jednego zrobic dla siebie, ktorego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi