Skocz do zawartości
pbuda

Krocce Katowe Obok Siebie

Rekomendowane odpowiedzi

Jako ze blok na CPU jest prawie gotowy, mysle teraz nad bloczkiem na GPU. Pojawia sie maly problem - nie chce jakos smiesznie ciac poliweglanu, ani nie chce uzywac kolanek przy karcie, a krocce wylotowe chce miec pod katem 90 stopni. Pytanie brzmi - jak to ustrojstwo wkrecic? Patrze np. na Atire i tam sa ladnie wkrecone, tylko jakos nie przychodzi mi do glowy sposob w jaki mozna je wkrecic. Mysle tez o wkreceniu kroccow z boku topu, tak, aby te katowe mialy wylot do gory - mocno by to poprawilo ulozenie wezy.

Edytowane przez pbuda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są dwa typy króćcy (króćców?) kątowych- obrotowe i nie :-) .

Obrotowe to takie w których kolanko ma możliwość obrotu względem gwintu o 360st. Najpierw wkręcasz jedno bez żadnych ceregieli- przy drugim cza już trochu kombinować- wkręcasz tyle, aż kolanko zachaczy o już wkręcone, przytrzymujesz kluczem gwint i "odkręcasz" kolanko w przeciwną stronę. "Procedurę" powtarzasz aż do całkowitego wkręcenia króćca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są dwa typy króćcy (króćców?) kątowych- obrotowe i nie :-) .

Obrotowe to takie w których kolanko ma możliwość obrotu względem gwintu o 360st. Najpierw wkręcasz jedno bez żadnych ceregieli- przy drugim cza już trochu kombinować- wkręcasz tyle, aż kolanko zachaczy o już wkręcone, przytrzymujesz kluczem gwint i "odkręcasz" kolanko w przeciwną stronę. "Procedurę" powtarzasz aż do całkowitego wkręcenia króćca.

1436774[/snapback]

Oooo, tego to nie wiedzialem, ale skoro takie sa, to problem rozwiazany. Po raz kolejny mi pomagasz, chwala ci za to :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oooo, tego to nie wiedzialem, ale skoro takie sa, to problem rozwiazany. Po raz kolejny mi pomagasz, chwala ci za to :D

1436798[/snapback]

No to ja tez ci pomoge mówiac ze kolanka obrotowe sa tylko w złaczkach wtykowych :)

Ta wiadomosc zapewne cie nie ucieszyła :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja tez ci pomoge mówiac ze kolanka obrotowe sa tylko w złaczkach wtykowych  :)

Ta wiadomosc zapewne cie nie ucieszyła  :wink:

1436897[/snapback]

Tos faktycznie mnie ucieszyl.

Fak siet. :mad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mhm, bo trudno sie pytac w jednym topicu o wszystko... Poza tym, dwa poprzednie topiczki z moimi pytaniami zostaly dzisiaj odgrzebane, wiec w czym problem? Jakos nie zauwazylem masy nowych topicow anylej.

Edytowane przez pbuda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi