pbuda Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) Jako ze blok na CPU jest prawie gotowy, mysle teraz nad bloczkiem na GPU. Pojawia sie maly problem - nie chce jakos smiesznie ciac poliweglanu, ani nie chce uzywac kolanek przy karcie, a krocce wylotowe chce miec pod katem 90 stopni. Pytanie brzmi - jak to ustrojstwo wkrecic? Patrze np. na Atire i tam sa ladnie wkrecone, tylko jakos nie przychodzi mi do glowy sposob w jaki mozna je wkrecic. Mysle tez o wkreceniu kroccow z boku topu, tak, aby te katowe mialy wylot do gory - mocno by to poprawilo ulozenie wezy. Edytowane 10 Maja 2005 przez pbuda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Są dwa typy króćcy (króćców?) kątowych- obrotowe i nie :-) . Obrotowe to takie w których kolanko ma możliwość obrotu względem gwintu o 360st. Najpierw wkręcasz jedno bez żadnych ceregieli- przy drugim cza już trochu kombinować- wkręcasz tyle, aż kolanko zachaczy o już wkręcone, przytrzymujesz kluczem gwint i "odkręcasz" kolanko w przeciwną stronę. "Procedurę" powtarzasz aż do całkowitego wkręcenia króćca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Są dwa typy króćcy (króćców?) kątowych- obrotowe i nie :-) . Obrotowe to takie w których kolanko ma możliwość obrotu względem gwintu o 360st. Najpierw wkręcasz jedno bez żadnych ceregieli- przy drugim cza już trochu kombinować- wkręcasz tyle, aż kolanko zachaczy o już wkręcone, przytrzymujesz kluczem gwint i "odkręcasz" kolanko w przeciwną stronę. "Procedurę" powtarzasz aż do całkowitego wkręcenia króćca. 1436774[/snapback] Oooo, tego to nie wiedzialem, ale skoro takie sa, to problem rozwiazany. Po raz kolejny mi pomagasz, chwala ci za to :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Oooo, tego to nie wiedzialem, ale skoro takie sa, to problem rozwiazany. Po raz kolejny mi pomagasz, chwala ci za to :D 1436798[/snapback] No to ja tez ci pomoge mówiac ze kolanka obrotowe sa tylko w złaczkach wtykowych :) Ta wiadomosc zapewne cie nie ucieszyła :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 No to ja tez ci pomoge mówiac ze kolanka obrotowe sa tylko w złaczkach wtykowych :) Ta wiadomosc zapewne cie nie ucieszyła :wink: 1436897[/snapback] Tos faktycznie mnie ucieszyl. Fak siet. :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Czy musisz zakladac nowy topic do kazdego pytania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) Mhm, bo trudno sie pytac w jednym topicu o wszystko... Poza tym, dwa poprzednie topiczki z moimi pytaniami zostaly dzisiaj odgrzebane, wiec w czym problem? Jakos nie zauwazylem masy nowych topicow anylej. Edytowane 10 Maja 2005 przez pbuda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Nie wiem w czym tkwi trudnosc pytania sie w jednym temacie... mozesz mi to wytlumaczyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...