xbfan Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 witam wczoraj dostalem nowe nieuzywane pamiatki geil ultra 2 kosci po 512 odrazu zabralem sie do testu :D pamitaki testowalem najnowsza wersja memtesta w windowsie po okolo 10 czasami 20 min wyskakuje mi blad :( za pierszym testem wyskoczylo error found with word pair #2721434,values1063755011,1030200579 do not match przy drugim tescie cos podobnego tylko na koncu w nawiasie bylo (either could be the source) w biosie probowalem ustaic timming rate na 2T ale to nic niedaje :( gdy pamiatki sprawdzam pojedynczo niewyskakuja zadne bledy :( moja plyta glowna to gigabyte k8nxp-9 pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIGOLSEN Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 witam wczoraj dostalem nowe nieuzywane pamiatki geil ultra 2 kosci po 512 odrazu zabralem sie do testu :D pamitaki testowalem najnowsza wersja memtesta w windowsie po okolo 10 czasami 20 min wyskakuje mi blad :( za pierszym testem wyskoczylo error found with word pair #2721434,values1063755011,1030200579 do not match przy drugim tescie cos podobnego tylko na koncu w nawiasie bylo (either could be the source) w biosie probowalem ustaic timming rate na 2T ale to nic niedaje :( gdy pamiatki sprawdzam pojedynczo niewyskakuja zadne bledy :( moja plyta glowna to gigabyte k8nxp-9 pozdro 1438108[/snapback] Większość producentów płyt usytuowywuje sloty pamięci do dual - a co drugi slot i tak powinny być wkładane kości . Ze zdjęć twojej płyty widać , że sąsiednie sloty są tego samego koloru , ale niekoniecznie tak należy umieszczać kości pamięci . Sprawdż połączenie slotów 1-3 lub 2-4 i tak wkładaj pamięci . Nie jestem całkowicie tego pewien , bo nie znam tej płyty wogóle . Na początek sprawdż takie rozwiązanie . Jeżeli to nic nie da , to musisz spowolnić pamięci na timingach , obniżyć ich szynę FSB , lub zmienic bios na inny . Pozdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...