Skocz do zawartości
S.W.A.T

Epson Stylus Color C580! Uruchomienie....

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam drukarke firmy EPSON STYLUS COLOR C580

Screen#1

Screen #2

Od około 1.5 roku nie uzywalem drukarki... gdy kupie nowy tusz to mam jakies 'specjalne kombinacje' wykonac ? tzn. czyszczenie dysz (w programie epsona było).

Poprostu chciałbym się zapytać czy musze cos innego robić niz zwykle ?

Czy ładuje tusz, czyszcze programem dyszki i juz moge drukowac, czy jakos specjalnie czyscic ? :)

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dysze sie mogly zapchac bo producenci atramentowek zalecaja drukowanie 1 strny miesiecznie wlasnie coby sie nie zapchaly. i watpie zeby to epsonowe czyszczenie pomoglo. ale zycze powodzenia M.O.J. T.Y. U.K.O.C.H.A.N.Y. A.D.M.I.N.I.E.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tej pory używam tej drukarki, jakieś dwa lata temu skończyłm mi się kolorowy tusz, a że rzadko z niego korzystałem, nie wymainłem na nowy.

Niedawno kupiłem, z ciekawości jakąś podróbkę na Allegro za 10 zł i włożyłem dla próby, czy da się coś jeszcze w kolorze po niemal dwuletniej przerwie wydrukować.

Włożyłem tusz, odpaliłem 'head cleaning' i muszę przyznać że byłem mile zaskoczony - drukuje!

IMO istnieje szansa, że i u Ciebie się uda

Napisz jak poszło jak sprawdzisz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Denaturatem po tych śmiesznych wypustkach w głowicy przejedź. Nie zaepsujesz(u mnie reanimowałem tak 680-tke i działa) Dokładnie to wyciągnij cartdrigdże i widzisz takie piny plastikowe. 3kolorowe i czarny. Bierzesz 4 patyczki do uszy(czy jakoś tak) i moczysz w denaturacie(spiryta szkoda na takiego złoma :wink: ) i pojeździj patyczkiem po nich i włóż atramenty(zanim wyschnie) i odpal żeby drukował jakiś obrazek w najwyższej rozdzielce, powinno zacząć po połowie kartki drukować normalnie, ajk nie pomoże, powtórzyc czyszczenie. ALE BROŃ BOŻE ZMYWACZEM DO PAZNOKCI LUB ROZPUSZCZALNIKIM/BENZYNĄ!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi