Skocz do zawartości
muppi

Mozliwości Ga 6800 128 Agp W Oc?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kupiłem model jak w temacie na AGP, użyłem Rivatunera ale po odblokowaniu potoków w czasie grania pojawiają się kropki na środku ekranu, niezbyt gęste ale wkurzjące. I teraz moje pytanie, czy jest mozliwe że jak bym zdjął chłodzenie pasywne ktore mam oryginalnie na karcie i założyl blok wodny a na pamięci nakleił radiatorki to cokolwiek by to dało? Zniknęły by te kropki? Czy może nie warto się w to bawić?

Muppi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety zaraz jak tylko odblokuję potoki to po restarcie ale tylko w czasie grania mam takie kropki (rzadki śnieg) na środku ekranu. Sądząc z waszych wypowiedzi to raczej kupa z tego będzie i jest to wina potoków a nie temperatury. Jedyne co mogę poprawić poprzez zmianę chłodzenia to możliwości podkręcenia rdzenia i pamięci.

Muppi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Niestety zaraz jak tylko odblokuję potoki to po restarcie ale tylko w czasie grania mam takie kropki (rzadki śnieg) na środku ekranu. Sądząc z waszych wypowiedzi to raczej kupa z tego będzie i jest to wina potoków a nie temperatury. Jedyne co mogę poprawić poprzez zmianę chłodzenia to możliwości podkręcenia rdzenia i pamięci.

Muppi "

Chyba wiem jak zaradzić twój problem?

Ja też tak miałem a powodem było to że gdy odblokowałm 4 potoki występowały u mnie kropki i czsam i artefakty. Moim zdaniem musisz delikatnie skręcic kartę na pamięciach o 5-10 casami 15 MHz to powninno pomóc !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź.Normalnie nie spodziewałem sie tego że 6800 moze miec pasywne chłodzenie - nie wróże jej dobrego potencjału OC.

1441867[/snapback]

Ja też nie... W tym modelu Gigabyte temp. przekracza często 100 stopni :blink: Można się poparzyć :wink:

Jest o tym

TU

Edytowane przez SAVER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi