Skocz do zawartości
Oles07

Jaka Płyta Do O/c Pod 478 Dla P4 3.0ghz Prescot?

Rekomendowane odpowiedzi

Mój konfig taki jak w podpisie, z tego co zauważyłem to blokuje mnie chipset, bo sie nadmiernie przegrzewa. Jak ustawie fsb powyżej 225 to temp na chipsecie idzie w góre niemal tak jak na procku... i restart... Na abit-is7-e2 chipset nie ma blachy ochronnej, wiec musze delikatnie z radiatorkiem..na razie jest zalman nb47j plus wentylek na gumce podwieszony, ale temp i tak rośnie bardzo... Co byście polecili do kręcenia? Coś stabilnego, Tak żeby osiągnać chociaż te 3,6GHz stabilnie... Teraz raz procek idzie na 3,6 raz nie... Myśle że to chipset..może jakieś inne typy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

leprze chłodzenie chipsetu odpada...już nie raz do tego podchodziłem..ale jak jest odkryty chipset...to ciężko troche o dobre chłodzenie na niego... słyszałem że podobno i865 ma coś zwalone... więc że niby nowszy chipset by pomógł.... hmmmmm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P4P800 SE

1442475[/snapback]

czytamy ze zrozumieniem...

pisal wyraznie, ze nie chce za bardzo z 865pe ;)

jesli masz taka plyte to ok, ale nie musisz jej kazdemu polecac bo krolem O/C to ona nie jest :)

jedynie dobre osiagi mozna uzyskac na Abicie IC7/IC7-G lub jak podal jeszcze @_Vip_ na Asusie P4C800

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytamy ze zrozumieniem...

pisal wyraznie, ze nie chce za bardzo z 865pe ;)

jesli masz taka plyte to ok, ale nie musisz jej kazdemu polecac bo krolem O/C to ona nie jest :)

jedynie dobre osiagi mozna uzyskac na Abicie IC7/IC7-G lub jak podal jeszcze @_Vip_ na Asusie P4C800

1442532[/snapback]

Sorry, musiałem przeoczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ja mam plyte na 865 pe i smiga mi jak w podpisie :) pobaw sie napieciami poluzuj troche timingi i moze cos wiecej wykrzesasz z teg sprzetu a jesli nie to 875 tak jak koledzy mowia :) abit ic7 albo asus p4c800

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jadę dziś na giełde i się pomyśli nad zmianą na ic7... Może znajde jakąś używke na wymianke... Właśnie słyszałem ze 865 żle chodzi z pamięcią w dualu...a w 875 już nie ma tego problemu...to może się bedzie mniej chipset grzał... (Może ma ktoś na zbyciu druciki takie jak revoltec daje do mocowania radiatora na chipset? One mają mocowanie na 4 zapinki na abicie, a nie jak orginalny na 2 po przekontnej...) Może to właśnie przez to że 1 drucik za słabo radiatorek dociska, mam taki temp na nim... Wtedy zalmana bym przkleił na drugi mostek. Ale i tak chyba jak bym miał okazje za nie duże pieniądze to bym zmienił płyte... okrojona na max ta moja... :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i byłem na giełdzie... i zgadnijcie co... doradzili mi abita ic7 lub ic7-g... teraz tylko czym one się dokładnie różnią poza ceną... Wiem tyle, że wersja z "g" ma więcej portów saty... ale czym jeszcze... różnica w cenie ponad 50 zł. Nie ma nikt do sprzedania ic7? :lol: A może ic7-g... A może wiecie gdzie najtaniej można ją znależć? Ja na giełdzie widziałem za 400zł ic7... za ic7-g ok 450zł (nie było, ale mogą sprowadzić)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnią się tylko sieciówką i tym że "g" ma 4 porty sata? Chyba nie...

A jeśli tak to biore za tydzień na giełdzie za 400 ic7... Lan mi nie potrzebny, bo mam router-wsio ryba czy pod lan czy pod usb podepne, a raczej dysków 4 miał nie będe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IC7 (stara wersja) ma LAN 100Mbit/s natomiast IC7-G ma 1Gbit/s

Nowa wersja IC7 LANu juz nie ma.

Jeśli chodzi o płytę IC7 to 400zł to drogo!

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=414249545f494337

Nówka w proline 409zł, więc lepiej kupić normalnie w sklepie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi