Kamilek Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Witam.Na allegro proców intela OEM jest bardzo dużo, większość z nich ma tajemnicze pochodzenie ale o tym już było w innym temacie.Moje pytanie jest takie:Intel wydaje procki OEM ??Wydaję mi się ze tak bo na stronie coś wspominają i nawet na newegg.com jest taki 3.00 Prescott OEM :) Tylko jak odróżnić chłam od tych porządnych OEM-ów ?? Patrzcie tutaj np: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51141329 gośc sprzedaje jako jedyny na allegro OEM z gwarą 12 miesiecy więc to jest raczej legal nie ?? Co sądzicie ?? A który numer z proca i do ktorego okienka trzeba wpisać zeby go odnalazło na tej stronce: http://processorfinder.intel.com/scripts/default.asp ?? Pozdro.Kamil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 z tego co sie orientuje to sprzedaje oem, ale 'topowe'* modele sa tylko w wersji box * wszelkie EE, i najszybsze p4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Szukasz numer serii i sobie sprawdzasz tu: http://www.cpu-world.com/sspec/Pentium%204.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Punisher a gdzie na procu jest niby ten Part number ??Na tym zielonym luminacie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 (edytowane) Mówisz o part number a nie o serii... sam musze zerknąć gdzie ona jest... ale na procesorze jej nie ma chyba... W sumie jak spojrzysz na specyfikację, to part number i tak nie wnosi dodatkowych informacji. Edytowane 12 Maja 2005 przez PUNISHER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 No ja wiem ze part number to nie seria bo seria na procu jest :) Czyli co jeśli zgadza się seria i proc nie wygląda na szlif to jest spox ?? :) Tym bardziej, że ma 12 miechów gwary ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 part number jest tylko na pudelku :) seria za to jest na procku i jesli zgadza sie z seria na stronie to jest ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsoushi Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 (edytowane) cos mi w tej aukcji nie odpowiada... ...wiem tytul: PENTIUM IV 3.0 GHz HT PRESCOTT GWARANCJA SZOK CENA opis: częstotliwość taktowania procesora: 2.80GHz moze i sie czepiam ale to nie jest malutka niespojnosc PS nie zapominaj ze jesli seria jest dobrze podana to otrzymujesz 103watowego pieska do domciu :) Edytowane 15 Maja 2005 przez Tsoushi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Po pierwsze na dole gość pisze ze sie pomylił :) po drugie to 89W a nie 103 :) http://processorfinder.intel.com/scripts/d...=ALL&CorSpd=ALL Pozdrawiam.i nie wprowadzaj ludzi w błąd Tsoushi i czytaj dokładniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsoushi Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 (edytowane) jednak tutaj wyraznie jest napisane ze to 103watowka :/ w kazdym razie nie doczytalem tego ze sie pomylil... moj blad grrrrr... pogubilem sie :mur: Edytowane 17 Maja 2005 przez Tsoushi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...