HugoZak Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Sam też powoli się przymieżam na kibelek i wiem tyle że napewno wezme atmana 305 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 305 jest fajna do przerobienia na Inline i potem nawet ladnie wyglada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 (edytowane) 305 jest fajna do przerobienia na Inline i potem nawet ladnie wyglada :) Czy Inline to znaczy, że można ją zanurzyć w wodzie? Bo nie zabardzo wiem. Jeszcze jedno: czy ona ma od nopwości te złączki skręcane? Edytowane 14 Maja 2005 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 jak pisze ze jest przerobiona to juz nie pracuje jako zatapialna tylko jako pompka zewnetrzna , zlaczki sobie kupilem sam i dokonalem modyfikacij tej pompki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 jak pisze ze jest przerobiona to juz nie pracuje jako zatapialna tylko jako pompka zewnetrzna , zlaczki sobie kupilem sam i dokonalem modyfikacij tej pompki Z tego rozumiem, że pompka niezatapialna jest lepsza. Hmmm ... no pewnie woda sie od niej nie grzeje, ale napewno jest głośnijsza, bo woda w sumie tłumi wibracje. (Mam racje?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 (edytowane) jak dobrze odpowietrzysz pompke i reszte ukladu to nie bedzie roznicy miedzy zatapialna/niezatapialna i glosnosci , gabka pod pompka tez tlumi wibracje :wink: Edytowane 14 Maja 2005 przez VerB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 hmm.. zalezy jak bardzo chcesz ja obciazac :) jak planujesz tylko CPU to aquael 650l/h jest spoko bo cichy i tylko 8W... jak wiecej to w tej cenie chyba tylko atman 305 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 qrcze nie mam teraz jak zapodac fotki ale moj at305 i ten rez na fotce wyzej to juz jednosc , krocec ktorym 305 pobiera wode wsadzilem do otworu po dolnym kroccu w rezie , dalem oringi skrecilem w srodku reza nakretko z krocca i wlasnie testuje szczelnosc , co mi to dalo ?? a no dale to ze nie bede musial reza i pompki laczyc wezem :) no i troche mniej miejsca jest , qrcze szkoda ze cyfrowke musial oddac to bym pokazal dokladnie co i jak :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Z czego zrobiłeś tę osłone nagrzewnicy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 @99tomcat z blachy alu , chlodnica jest na sprzedaz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Czy taki zestaw, bylby wystarczający do chlodzenia procka z podpisu? pompa, blok, chlodnica Czy moze lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> cos takiego? Zestaw Nigdy z WC nie mialem do czynienia, wiec niezbyt kumam czacze. Takie WC byloby odpowiedzialne tylko za chlodzenie procesora. Wazne zeby zajelo jak najmniej miejsca (wszystko ma byc w srodku budy). Moze macie jakies inne sugestie. Maksymalnie, to chyba 4 setki moglbym na to wylozyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 No będziesz musiał się ostro powyginać aby upakować tego kadeta do budy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Czy taki zestaw, bylby wystarczający do chlodzenia procka z podpisu? 1445125[/snapback] IMO starczy w zupełności... Tylko zamieniłbym tą pompke na ATMANA 305 lub 306 - tańsze o wiele... Tylko że również wątpie zebyś zmieścił tą nagrzewnice do środka - w tym kontekscie wygrywa zestaw z TT... No będziesz musiał się ostro powyginać aby upakować tego kadeta do budy :D 1445351[/snapback] Nie kadeta, tylko recorda... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 A czy Atman 305 i 306 pod względem rozmiarów są takie same? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 A czy Atman 305 i 306 pod względem rozmiarów są takie same? 1445408[/snapback] I Love Google... :-P ATMAN 306 Pompa uniwersalna o wydajności 2000l/h, - do użytku pod powierzchnią wody, - ceramiczna oś wirnika, - wysokość podnoszenia - 2,0m, - moc 40W, - wymiary: 13,0 x 7,5 x 23,2 cm ATMAN 305 Pompa uniwersalna o wydajności 1200l/h, - do użytku pod powierzchnią wody, - ceramiczna oś wirnika, - wysokość podnoszenia - 1,3m, - moc 18W, - wymiary: 12,2 x 6,0 x 19,5 cm Zródło: LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 O kurcze, no co ty, az takie to wielkie cholerstwo? To jaki ja baniak bede musiał kupi zeby to zatopić?!!! Chyba trzeba jednak bedzie przerobic na niezatapialną :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 305 wlazi spokojnie to easy clicka 1.7litra , ktory spokojnie miesci sie w midi towerze pod napedami :) , mozna tez zrobic inline , lub polaczyc reza z pompka tak jak ja , fotki jutro wieczorem dam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 (edytowane) Hmmm ... mieści się pod napędami ... to zależy w której budzie. W mojej to wygląda troche inaczej: Chieftec LBX 03 Edytowane 15 Maja 2005 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 no chodzilo mi o zwykle midi towery , typu codegen i te tansze :) w tym lbx-ie gdyby mozna bylo zdemontowac te wiezyczke na hdd to spokonie tam wchodzi pojemnik z at305 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 w tym lbx-ie gdyby mozna bylo zdemontowac te wiezyczke na hdd to spokonie tam wchodzi pojemnik z at305Hehehe ... a dyski twarde to sobie potem na szyji powiesze .... hehe ... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 O kurcze, no co ty, az takie to wielkie cholerstwo? To jaki ja baniak bede musiał kupi zeby to zatopić?!!! Chyba trzeba jednak bedzie przerobic na niezatapialną :D 1445501[/snapback] JA bym zrobił niezatapialną..po co ci to pudło na ogromne kanapki w budzie? :D Sawsze możesz do pąpki podpiąć taki mały pojemniczek jak w starej pompce saimka. Albo trójnik i po sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 (edytowane) A są dostępne jakieś małe pompki, które zmiescily by sie w rezerwuarze 2x5.25? Wtedy mialbym zatopiona pompke w rezerwuarze i nad nim chlodnice. Zajeło by mi to bardzo malo miejsca w budzie. Edytowane 15 Maja 2005 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Chyba takiej pompeczki nie znajdziesz. A jezeli juz to jakąs strasznie słabą. Tak mi sie zdaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Heh to już lepiej nie kombinować i zakupić u Sama pompkę z rezikiem - 500l/h - z czasem jak przestanie ci wystarczać wydajność możesz zakupić lepszy lbok... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 obiecalem fotki i sa , uwaga bo duza rozdzialka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Verb bedziesz mial halas na tych gumowych przyssawkach pod Atmana.. polecam gabke od tapicera, mialem i naprawde daje duzo :) Te dane od Atmana 306 sa bledne.. pompa bierze 35W.. P.S Tylko nie gabka do kapieli bo ta sie splaszcza po 2 godzinach i nic nie daje :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 tak wiem ze nie do kompieli :) bede mial taka tapicerska od znajomka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Jeszcze jedno pytanko: czy wielkość rez'a ma jakieś wieksze znaczenie niz ułatwienie odpowietrzania? Bo na nizsze temperatury to chyba nie ma wpływu czy rez ma pojemnosc np. 125ml czy 1litra. Mam racje, czy moze nie? Bo nie wiem czy przy kupnie lub wykonania go samemu zwracac uwage na jego wielkosc. thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Mam jedno małe pytanko: Jaką srednice tego wylotu ma atman 305? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 ...czy wielkość rez'a ma jakieś wieksze znaczenie niz ułatwienie odpowietrzania?... Im wiecej wody w ukladzie tym wieksza pojemnosc cieplna ukladu. Woda bedzie sie wolniej nagrzewac ale na temperatury nie ma to wplywu.Poczatkowo temperatury moga byc nizsze ale po kilku(nastu) godzinach i tak bedzie to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...