Skocz do zawartości
JohnnyTorro

Restart Przy Wstrząsach

Rekomendowane odpowiedzi

Mam celerona 1,7Ghz na płycie jakiegoś Claytona. Kupiłem to za śmieszne pieniądze ale chodziło bez zarzutów. Komputer po jakimś czasie (przy zmianie obudowy?) przy kazdym wstrzasie albo przy poruszeniu jednym z gniazd ps/2 (wystarczy pociagnac lekko za przewod myszki albo klawiatury) restartuje sie. Chociaz nie zawsze sie urchamia, bo przez jakis czas swieci sie kontrolka dysku i dopiero po ruszeniu przewodu ps/2 albo "klapsie" :D restartuje sie. Przy plycie pod kazda sruba sa podkladki. Sruby sa dokrecone. zasilacz jest dosc mocny choc z serii noname ale P4 ready :D. wina chyba nie jest napiecie zewnetrzne bo mam UPSa. Pomocy!!! co moze mu byc???

dodam jeszcze ze procek trzyma sie na plycie niezle ale przy lekkim stuknieciu w radiator podczas pracy proc. komp znow sie wylacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, może ruszasz kablem od zasiłki 1mm w te i wewte co powoduje odczepienia napięcia i zmiane barwy wyświetlanego obrazu na czarny :wink:

Pozdrawiam

Artur

Edytowane przez AKa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

płyte obejrzalem ze wszyskich stron i wydaje sie byc ok. Po poruszeniu monitor poprostu gasnie a dioda od dysku swieci jak szalona. musze sprawdzic czy na innym zasilaczu bedzie sie dzialo to samo. moze jednak jakimś cudem napiecie skacze i plyta nie wytrzymuje? moze cos z ukladem zasilania na plycie? pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

monitor gasnie, czy komp sie wyłącza?? bo jezeli tylko monitor to obstawiałbym na:

1. wyrobione (ew. zabrudzone) gniazdo karty graficznej

2. coś z kablem od monitora

3.na razie brak mi pomysłow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie, to na pewno nie grafa. monitor sie wylacza ale rownoczesnie komp sie wiesza . a poza tym wylaczalby sie przy poruszaniu gniazdem ps/2??? ja tez nie mam pomyslow. dzis zauwazylem ze odkad zamienilem mysz na bezprzewodowa z wbudowana ladowarka , komp ma takie kaprysy bez zewnetrzej pomocy. moze jednak cos z tym napieciem???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi