slasher Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 witam, Mam małe pytanie czy opłaca się wymieniać standardowy wiatrak na boxowym chłodzeniu od 2400+? Bo ten szumi i w nocy miejscami mi spać nie daje... W moim codegenie 300w wiatrak został już zastąpiony przez arctic'a pro tc i zastanawiem się co posadzić na procesorze tzn.. raczej nie chodzi mi o wymiane całego chłodzenia tylko o zmiane wiatraka.... z tego co pamiętam tam zamontowany jest 60x60 moglibyście polecić coś w sensownej cenie? co jeszcze mozna zrobić zeby ciszej komp pracował? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^KapitaN^ Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 na pewno jak zamienisz na cizszy model to bedzie to mialo sens. A najlepiej wedlug mnie zrobic to tak: Zakupic fan converter ,moze byc inny niz revoltec, kupic jakiegos cichego arctica lub inna cicha 80'tke. Nie podales co wedlug ciebie oznacza termin "sensowan cena" dla jednego bedzie to 30zl a dla innej osoby 80zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 sensowna cena to dla mnie jak na tą chwile 30-40 zł bo nie za bardzo z kasą stoje.... Nad fan converterem juz myslałem tylko zastanawiem sie czy nie pogorsza przepływu powietrza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookash2 Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Nad fan converterem juz myslałem tylko zastanawiem sie czy nie pogorsza przepływu powietrza 1444519[/snapback] Dolaczam sie do pytania! Tez mnie to ciekawi! Tylko ze mi chodzilo o to ze mam na procku 57*C i pomyslalem ze jak zaloze taki converter to zwiekszy sie tez przeplyw powietrza! Jak to jest? PS moglibysie polecic jakis wentylator 80x80 zeby byl cichy i jednoczesnie mial duzy przeplyw powietrza! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 ja mam Arctic Cooling Pro TC 80x80 i jest naprawdę cichy i jak wynika także z opinii innych użytkowników - wydajny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tronki5 Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Tez mam na Procu Athlon 1400Mhz tego Ac Pro i jest cichy i wydajny,ale juz dla mnie lekko za glosny,wiec mysle nad nalozeniem nowej pasty(po 3 latach :lol: ) na proca i dac na proca jakis wentyl 80x80 na 7V albo nawet na 5V,ciekawo czy wypali :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 na allegro wyczaiłem cos Takiego tylko czy jest sens w cos takiego inwestować.. zależy mi na ciszy i cenie zna toos jeszcze jakieś ciche 60 w przystępnej cenie... czy kupić adapter i arktika posadzić albo coś innego....? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@weł m Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Mam procka P4 1,5 Ghz (nie podkręcany). Czy moge na collerze zaontowac jakiś cichy wentylator aby nie stracic na wydajności procka? Podpowiedzcie jaki ( najlepiej świecący)? Porsze pomózcie bo czasami staje się nieznośny podczas pracy.Dlatego szykam jakiegos cichego wentylatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Za wiatraki tyle płacicie? Ja tam kupuję po 5zł 80-kę Evercool, puszczam na 5V i jest niesłyszalna, a nadmuch ma całkiem, całkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...