Skocz do zawartości
slasher

Wyciszanie Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

Mam małe pytanie czy opłaca się wymieniać standardowy wiatrak na boxowym chłodzeniu od 2400+?

Bo ten szumi i w nocy miejscami mi spać nie daje...

W moim codegenie 300w wiatrak został już zastąpiony przez arctic'a pro tc i zastanawiem się co posadzić na procesorze tzn.. raczej nie chodzi mi o wymiane całego chłodzenia tylko o zmiane wiatraka.... z tego co pamiętam tam zamontowany jest 60x60

moglibyście polecić coś w sensownej cenie?

co jeszcze mozna zrobić zeby ciszej komp pracował?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na pewno jak zamienisz na cizszy model to bedzie to mialo sens.

A najlepiej wedlug mnie zrobic to tak:

Zakupic fan converter ,moze byc inny niz revoltec,

kupic jakiegos cichego arctica lub inna cicha 80'tke.

Nie podales co wedlug ciebie oznacza termin "sensowan cena"

dla jednego bedzie to 30zl a dla innej osoby 80zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nad fan converterem juz myslałem tylko zastanawiem sie czy nie pogorsza przepływu powietrza

1444519[/snapback]

Dolaczam sie do pytania! Tez mnie to ciekawi! Tylko ze mi chodzilo o to ze mam na procku 57*C i pomyslalem ze jak zaloze taki converter to zwiekszy sie tez przeplyw powietrza! Jak to jest?

PS moglibysie polecic jakis wentylator 80x80 zeby byl cichy i jednoczesnie mial duzy przeplyw powietrza!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam na Procu Athlon 1400Mhz tego Ac Pro i jest cichy i wydajny,ale juz dla mnie lekko za glosny,wiec mysle nad nalozeniem nowej pasty(po 3 latach :lol: ) na proca i dac na proca jakis wentyl 80x80 na 7V albo nawet na 5V,ciekawo czy wypali :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam procka P4 1,5 Ghz (nie podkręcany). Czy moge na collerze zaontowac jakiś cichy wentylator aby nie stracic na wydajności procka? Podpowiedzcie jaki ( najlepiej świecący)? Porsze pomózcie bo czasami staje się nieznośny podczas pracy.Dlatego szykam jakiegos cichego wentylatora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi