zeniacki Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Chce sie nauczyc Javy :-P nie mialem wczesniej zadnego kontaktu z zadnym z jezykow programowania czy mogl by mi ktos wytlumaczyc o co w tym wogole chodzi :) kupilem niedawno ksiazke Head First Java ale nie rozumiem zbytnio o co chodzi :-| czy mogl by ktos wytlumaczyc podstawowe zagadnienia z tematyki javy??przynajmniej tak zebym ta ksiazke zrozumial :) nie chodzi mi o jakis wyklad tylko o podstawy co i jak co sciagnac i czego sie nauczyc prosze o pomoc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 (edytowane) zobacz tutaj: http://www.wsiz.wroc.pl/strony/pawel_rajba.../java/index.php sa tam dwa wyklady o podstawach javy Edytowane 14 Maja 2005 przez maybach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 http://java.sun.com/docs/books/tutorial/ge...java/index.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeniacki Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 dzieki wam a czy mogl by ktos w latwiejszy i czystszy sposob opisac te wszystkie operatory wyrażenia typy danych i deklaracje tzn chodzi mi o opisanie kiedy i do czego ich sie używa:) zaczynam ostrą nauke :lol: w jakim czasie mozna mniej wiecej na podstawowym poziomie nauczyc sie javy?? :-P z gory dziekuje za odpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 jesli masz z tym problem, to radze zacznij napierw od nauki C, Turbo Pascal ewentualnie C++, bo takto bedzie Ci strasznie ciezko jezeli nie masz zupelnie pojecia o programowaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeniacki Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 mam tam jakas ksiazke o c++ ale tam tez nie ma wytłumaczonych ty zagadnien :cry: jestem bardzo pojętnym uczniem :D nie mam trudnosci z przyswajaniem wiedzy informatycznej :lol: musze miec tylko podstawy wytlumaczone a reszte opracuje w krotkim czasie. Jesli mial by ktos taki poradnik z podstawami byl bym wdzieczny i zeby bylo pl. bo z angielskim jeszcze u mnie cienko... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Zacznij od manuala sunowskiego. Tam jest to najlepiej wyjaśnione z bardzo dużą ilością przykładów. Aha - umiesz w ogóle programować w jakimkolwiek języku? Bo ogólnie najpopularniejsze są dwa nurty - języki obiektowe (na przykład c++, java) i języki proceduralne (na przykład c, turbo pascal (choć do tego chyba wprowadzili jakąś obiektowość, nie jestem do końca pewien, na pewno obiektowość jest w delphi)). Warto zacząć przygodę z programowaniem od jakiegoś prostego języka proceduralnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeniacki Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 nie umiem programować w zadnym jezyku :cry: troszke pythona skubnolem ale czy o mozna nazwac jezykiem programowania :lol: niby wiem o co w tym chodzi ale nie rozumiem tych operatorów, wyrażeń, typów danych i deklaracji i tu prosze o pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeniacki Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 jesli bylby ktos tak uprzejmy zeby opisac wszystkie te rzeczy jak Frame Label int string itp kiedy sie których używa i co one robja był bym bardzo ale to bardzo wdzięczny :) z reszta juz (mam nadzieje sobie jakos poradze) :lol: z góry uprzejmie dziekuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...