Skocz do zawartości
zeniacki

Head First Java

Rekomendowane odpowiedzi

Chce sie nauczyc Javy :-P nie mialem wczesniej zadnego kontaktu z zadnym z jezykow programowania czy mogl by mi ktos wytlumaczyc o co w tym wogole chodzi :) kupilem niedawno ksiazke Head First Java ale nie rozumiem zbytnio o co chodzi :-| czy mogl by ktos wytlumaczyc podstawowe zagadnienia z tematyki javy??przynajmniej tak zebym ta ksiazke zrozumial :) nie chodzi mi o jakis wyklad tylko o podstawy co i jak co sciagnac i czego sie nauczyc prosze o pomoc :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki wam a czy mogl by ktos w latwiejszy i czystszy sposob opisac te wszystkie operatory wyrażenia typy danych i deklaracje tzn chodzi mi o opisanie kiedy i do czego ich sie używa:) zaczynam ostrą nauke :lol: w jakim czasie mozna mniej wiecej na podstawowym poziomie nauczyc sie javy?? :-P z gory dziekuje za odpowiedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam tam jakas ksiazke o c++ ale tam tez nie ma wytłumaczonych ty zagadnien :cry: jestem bardzo pojętnym uczniem :D nie mam trudnosci z przyswajaniem wiedzy informatycznej :lol: musze miec tylko podstawy wytlumaczone a reszte opracuje w krotkim czasie. Jesli mial by ktos taki poradnik z podstawami byl bym wdzieczny i zeby bylo pl. bo z angielskim jeszcze u mnie cienko... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacznij od manuala sunowskiego. Tam jest to najlepiej wyjaśnione z bardzo dużą ilością przykładów.

Aha - umiesz w ogóle programować w jakimkolwiek języku?

Bo ogólnie najpopularniejsze są dwa nurty - języki obiektowe (na przykład c++, java) i języki proceduralne (na przykład c, turbo pascal (choć do tego chyba wprowadzili jakąś obiektowość, nie jestem do końca pewien, na pewno obiektowość jest w delphi)). Warto zacząć przygodę z programowaniem od jakiegoś prostego języka proceduralnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie umiem programować w zadnym jezyku :cry: troszke pythona skubnolem ale czy o mozna nazwac jezykiem programowania :lol: niby wiem o co w tym chodzi ale nie rozumiem tych operatorów, wyrażeń, typów danych i deklaracji i tu prosze o pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli bylby ktos tak uprzejmy zeby opisac wszystkie te rzeczy jak Frame Label int string itp kiedy sie których używa i co one robja był bym bardzo ale to bardzo wdzięczny :) z reszta juz (mam nadzieje sobie jakos poradze) :lol: z góry uprzejmie dziekuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi