piterma Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Slabo sie znam na tych wszystkich technicznych sprawach. To sa parametry mojej plyty glownej : Nazwa płyty głównej Intel Billings 2 D845EBG2 Właściwości magistrali FSB Typ magistrali Intel NetBurst Szerokość magistrali 64-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania 133 MHz (QDR) Efektywna częstotliwość taktowania 533 MHz Przepustowość 4267 MB/sek Właściwości magistrali pamięci Typ magistrali DDR SDRAM Szerokość magistrali 64-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania 133 MHz (DDR) Efektywna częstotliwość taktowania 267 MHz Przepustowość 2133 MB/sek Właściwości magistrali mikroukładu płyty głównej Typ magistrali Intel Hub Interface Szerokość magistrali 8-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania 67 MHz (QDR) Efektywna częstotliwość taktowania 267 MHz Przepustowość 267 MB/sek Właściwości modułu pamięci Numer seryjny Brak Rozmiar modułu 256 MB (1 rows, 4 banks) Typ modułu Unbuffered Typ pamięci DDR SDRAM Szybkość pamięci PC2100 (133 MHz) Szerokość modułu 64 bit Napięcie modułu SSTL 2.5 Metoda detekcji błędów Brak Szybkość odświeżania Zredukowana (7.8 us), Self-Refresh Najwyższe opóźnienie CAS 2.5 (7.5 ns @ 133 MHz) Następne najwyższe opóźnienie CAS 2.0 (10.0 ns @ 100 MHz) Zamierzam kupic taka pamiec RAM PAMIEC KINGSTON Pamięć SDR/DDR/DDR2/SODIMM; Rodzaj pamięci: DDRAM; Pojemność pamięci: 512 MB; Częstotliwość szyny pamięci: 400 MHz; Typ pamięci: Non-ECC; Gwarancja dozywotnia; Dodatkowe informacje: CL3. I teraz mam problem czy bedzie ona dobrze u mnie dzialac? czy sie nadaje do mojej plyty, czy beda jakies problemy, czy powinienem wymienic starszy RAM,ktory juz mam czy te dwie kosci beda ze soba dobrze dzialaly? Plis odp. bede bardzo wdzieczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Pamięć oczywiście DDR, kupisz 400mhz moduł cl3 to na 266 poleci z timingami 2-2-2-6, wiem z autopsji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...