krystek_16 Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 (edytowane) mam codeshita 300W i sie zaczynam troszke bac jak tu czytam o zasilkach. i mam pytanie :D czy leciec juz do sklepu bo zaraz mi komp wybuchnie czy jeszcze moge spac spokojnie przez najblizszy czas :] +3.3 V 3.07 V +5 V 4.73 V +12 V 11.37 v -12 V 0.80 V -5 V 1.84 V +5 V podczas wstrzymania pracy 4.78 V VBAT baterii CMOS 2.56 V wszystkie napiecia skacza jak cholera i jak mowilem troszke sie boje o moj sprzet Edytowane 15 Maja 2005 przez krystek_16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 a czy sa jakies objawy niestabilnej pracy kompa? i napieca skad spisales? najlepiej jakbys zmierzyl miernikiem... no i nie ma co ukrywac, zbieraj na lepszy... bo nie znasz dnia ani godziny, a codegen potrafi sie ładnie wykrzaczyc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystek_16 Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 (edytowane) jak narazie komp pracuje normalnie :] zadnych zwiech resetow czy innych jaj :] ale nie wiem czy napiecia mieszcza sie w normie jakiejkolwiek, jesli nie czy to jest grozne. no i jeszcze jedno pytanie czy zasilka ma jakis wplyw na wydajnosc kompa? aha i napiecia sa z AIDA32 Edytowane 15 Maja 2005 przez krystek_16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 jak narazie komp pracuje normalnie :] zadnych zwiech resetow czy innych jaj :] ale nie wiem czy napiecia mieszcza sie w normie jakiejkolwiek, jesli nie czy to jest grozne. no i jeszcze jedno pytanie czy zasilka ma jakis wplyw na wydajnosc kompa? aha i napiecia sa z AIDA32 1446272[/snapback] Poczytaj sobie normy ATX, prezlicz wartości, zapoznaj się głębiej z marką CODEGEN...byleby to nie było zapoznanie po fakcie( czyt. po spaleniu go, lub większej części kompa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 a takie odczytyto mozesz w [beeeep] se wsadzic :) mierniczek do reki i mierzymy :) ale tak czy siak na lini 12V moga byc wachania 11.4-12.6V i codegen moze niespodziewanie wybuchnac.. ja tez zadnych problemow nie mialem ale wole zmienic zasilake bo az strach.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...