Skocz do zawartości
Muzg2

Procek Vs System

Rekomendowane odpowiedzi

albo masz pecha, albo cos uwalone... zmiana, proca, grafy, pamieci, dzwiekowki, itd. nie powinna powodowac zgonu systemu (no, moze XP)... plyta to co innego (chociaz w98 tez takie rzeczy bez problemu przetrwa, XP nie za bardzo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zmienia sie sprzet pod win XP to trza instalowac system od poczatku, ale jest jakis programik ktory to obchodzi :) niestety nie pamietam jego nazy, ale napewno jesli ten topic bedzie tu jeszcze jakis czas ti ktos zapoda ci linka do teggo progsa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zmienia sie sprzet pod win XP to trza instalowac system od poczatku, ale jest jakis programik ktory to obchodzi :) niestety nie pamietam jego nazy, ale napewno jesli ten topic bedzie tu jeszcze jakis czas ti ktos zapoda ci linka do teggo progsa :)

etam no nie przy kazdej zmianie trza reinstalke robic,

IMHO

przy zmianie proca nie tzreba i przy zmianie grafy tez w sumie nie, no chyba ze upgrade nastepuje z nvidii na ati lub odwrotnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten system ktory mam teraz wdomu przeszedl przez 3 motherboards. ASUS A7V KT133 z / Duron 650 / Radeon 64DDR VIVO , ABIT z / Athlon 1.4Ghz z/ Radeon 64DDR VIVO pozniej / Radeon 8500 i teraz MSI KT333 z/ Athlon XP 1800+ z/ Radeon 8500 i pozniej VISIONTEK GF4 Ti 4600 VIVO. (nie mowiac o 2 twardych dyskach !! ) Jak do tej pory nie mam zadnych problemow z systemem a w 3dMark mam wynik ponad 12,000 punktow.

Jedyny problem jaki mialem to jak chcialem koledze przezucic ten sam system z Asus P5A (K62 ALI chip) na ABIT KT133A. Nie dalo sie tego zrobic poniewaz mialem "blue screens" ktore pojawialy sie w czasie wczytywania systemu na nowej mobo.

Takze tak dlugo jak sie czymasz tego samego producenta chipow i nie przezucasz sie z na przyklad VIA na ALI czy SIS to wszystko bedzie chodzilo ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...