S_Works Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 (edytowane) Po ktoryms przelaczeniu dyskow system zaczal widziec jeden z nich w trybie PIO, kopiowanie plikow i nagrywanie plyt stalo sie koszmarem. Mam dwa Seagate'y PATA 120GB i 60GB na jednym kanale a na drugim jest nagrywarka i czytnik DVD reszta sprzetu jak w podpisie. W BIOS-ie wszystko jest OK. Bede bardzo wdzieczny za wszelkie solucje, wskazowki i pomysly. Edytowane 15 Maja 2005 przez S_Works Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 A probowales: Menadzer urzadzen --> kontrolery IDE ATA i tam w ustawieniach zaawansowanych przestawić tryb transweru na DMA jezeli dostepne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Gdyby to bylo takie proste to nie zawracalbym nikomu glowy, caly czas mam wlaczone 'DMA if available' ale drugie urzadzenie pierwszego kanalu caly czas ma tryb pracy 'PIO Mode' :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Wyłącz kompa i popraw taśmy IDE na dyskach lub wymień na inną. U mnie pomaga taki zabieg. A mam na jednym kanale barake 80 i 160GB i czasami się zdaża że odpalam kompa i 160GB ma tylko PIO. Wyłączam kompa poprawiam taśmy i gra. Może to być od tego ale nie musi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Najgenialniejsze sa najprostsze rozwiazania - zadzialalo! :D Wielkie THX Przemo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 W 99% takich przypadków pomaga odinstalowanie w windowsie kanalu IDE i ponowne jego zainstalowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...