Piórek Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Witam Mam plyte glowna ASUS K8N-E Deluxe (BIOS 1008.013), procek AMD Athlon 3200+ i 2 x Kingston DDR 512MB PC-400 ECC (KVR400X72C3A/512). Moj problem dotyczy pamieci ram. Przed aktualizacja BIOSu pamiec chodzila z predkoscia 400 MHz (200 w BIOsie), po flashowaniu BIOSU szybkosc spadla na 333 MHz (166) i nie moge jej podciagnac. Ustawienia w biosie sa na auto, jak wezme na manual i podwyzsze to i tak szybkosc nie rosnie. Co zrobic??Czy to wina nowego biosu?? Moze tak zostawic bo testujac AIDA32 wyszly mi nastepujace wyniki: zapis- 1020 i odczyt - 2500. Pomozcie.... :mur: :mur: :mur: A i jeszcze jedno. Co zrobic jak nie dziala mi cool&quiet, gdzie przed flashowaniem dzialal. I co jak bios nie widzi dodatkowego funa na obudowie podlaczonego na wtyczke 3pinowa???? :sad: :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 zflaszowac spowrotem na starszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piórek Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 No tak ale raczej nie powinno sie wymieniac biosu na starszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Jak działa lepiej, to czemu nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piórek Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 A co innego mozna zrobic? Moze poczekac na jakis nowy bios ktory wyjdzie za jakis czas i wedy go znowu zflashowac i zobaczyc czy problem bedzie dalej? Narazie nie ruszac tego zeby czegos nie zwalic... Co wy na to??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cube Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Sflaszuj spowrotem na starszy bios i czekaj na jakies updaty. Nie lekaj sie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...