Skocz do zawartości
Dru

Jaka jest różnica między pamięciami Kingston a zwykłymi???

Rekomendowane odpowiedzi

Jutro chcę kupić SDRam, a w kompie mam już 256 Kingstona.Co mam zrobić?Kupić zwykłe kości czy dodać kasy i kupić Kingstona?Czy jak kupie zwykłe to z Kingstonami będą normalnie działać?

P.S. Chcę dokupić 256 Ram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwykłe będą chodzić jednak lepiej kupić Kingstone`a.

Firmowe pamięci oferują zazwyczaj możliwość ustawienia lepshych timingów w biosie oraz oferują lepshe możliwości O/C.

Jeżeli jednak zdecydujesz się na zwykłe to polecam na kościach Samsunga (ktoś tutaj na forum pisał navet coś o 3 serii), ewentualnie Nanya.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze Dru mieszkasz blisko mojej miesciny :)

Ja tez polecalbym firmowe,bo maja takie mozliwosci jak juz mowil kolega wyzej.. Sam mam jakies nonamy,nie wiem nawet jakie,musze to sprawdzic. A co do cen to zalamka.. Pamietam jeszcze niedawno taki czas kiedy to ddr'ki byly w super cenie. Licze jednak,ze na swieta sprzecicho troszke pojdzie w dol..

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie nie, pytałem się w sklepach ze sprzetam i mówili, że pamięci idą w górę wieć jak kupować to teraz. W Szczecinie 256 no name`ów najtaniej znalazłem za 105 zł., a najtaniej Kingstony za 145 tak więc różnica w cenie jest 40 zł. a to trochę jest, więc muszę się zastanowić, ale moje Unrelka Tourka 2003 chcę podkarmić Ramem :wink:

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...