Jaro830628 Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 ciekawi mnie czy jest jakis prosty sposób na zwiekszenie predkości obrotowej wentylatora na radiatorze poprzez np podniesienie nieznacznie napiecia by było to bezpiecznie ??a jak tak to jak i gdzie ? w tym przypadku chodzi mi o mojego pentagrama ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 możesz podpiąć go pod 15,3v :P czyli pod 12v (czerwony) i 3,3v (czarny kabel) .. wiem że w żóltym kablu w molexie jest 12v.. ale gdzie jest +3,3v ? nie wiem.. poszukaj w necie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 3.3 jest we wtyczce ATX :) podajrze pomaranczowy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro830628 Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 a to nie bdzie szkodliwe dla wentyla? dużo skruci to jego żywot? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Może się zjarać jedynie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Eee... nie pod żaden +3,3V, tylko jak juz -3,3V, ale czy jakos to się da zrobić, to ciężko powiedziec, bo te linie "ujemne" maja bardzo niska wydajność , która może nie wystarczyc pod wentylator. Ja tam dałbym sobie spokój i kombinował z jakims innym wentylem, może lepiej ait-duct wyciąc w budzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Procek może odfrunąć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 o wiecej niz 12V to bedzie ciezko. To zalatw jakas dmuchawe na 230V :D Chyba ze zrobisz zewnetrzny zasialacz. Moglbys kupic jakis prosty zasialcz regulowany za kilka zl :) Podlaczyc go odpowiednio zeby startowal z kompem. Ustawic napiecie na 15V i maszyna sama bedzie po domu latac za toba :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro830628 Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 co do chłodzenia dodatkowego to widzialem wentylator taki do kratki wentylacyjnej za 30 zl ! napewno wichure by zrobił z kompie jest własnie pod 230V ale mi sie wydaje ze to by było zbyt drastyczne posuniecie! i by strasznie wyło ale zimno by pewnie było :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Jeszcze raz piszę - duzo lepszy rezultat osiągniesz robiąc sobie "air-ducta" z butelki po coli. Chyba, ze juz taki wynalazek masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Moze lepiej nie z butelki po coli, a z tuby od bass-reflexu (pozdro luki_pc :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Ale o so chosi....????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 robisz dziure w boku odudowy i wkladasz tam ta rure od bass reflehu tak zeby siedziala na wiatraku na procu i wychodzila na zew. zeby wiatrak proca bral zimne powietrze z zew. a nie ze srodka budy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Ale o so chosi....????? 1452277[/snapback] Znajdz moda uzytkownika i popatrz na zdjecia.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro830628 Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 okej spoko dzieki ! spróbować można i tak moja obudowa to śmieć kolejna dziura nie zaszkodzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Heh.. ale z butelki po coli wychodzi właściwie za darmo... Wiecie.. studencki punkt widzenia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...