monocyklista Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Ludzie pomóżcie, szukam jakiegoś dobrego [taniego, najlepiej freeware] programu do zgrywania materiału z kamery VHS w pełnej rozdzielczości DVD-PAL [720x576, 25 kl/s], z jakąś w miarę możliwą kompresją - tak żeby w locie nadążyło kodować, ew. znacie jakieś kodeki, które moge zainstalować, aby zrobić to sobie virtualdubem?? bo owszem, wiem, że program fajny, ale mam jakieś lewe kodeki, i żaden nie daje rady, a zgrywanie bez kompresji zajmuje na dysku tyle, że hoho. Najlepiej by było gdyby to były jakieś które od razu kodują do MPEG2, znacie coś takiego?? Dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Może TUTAJ Lub poszukaj w dziale DVD albo rzecz jasna użyj szukajki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 kodeki morgan ale plik końcowy jest dość duży ale mniejszy niż avi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monocyklista Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Poradziłem sobie, niestety mój tuner w momencie gdy zgrywałem sygnał w rozdzielczości 720x576 - niezależnie od kodeka [nawet bez kompresji] tworzył dziwne artefakty na zgranym obrazie w momencie gdy dysk zapisywał plik, nic się z tym nie dało zrobić. Wyjściem było zgranie w rozdzielczości 352x576 i interpolacja do 704x576, nawet źle nie wyszło... ale mogło być lepiej. Niestety mój tuner nie ma sprzętowej kompresji do mpeg2... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...