GenghisKhan Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 (edytowane) mam stary wzmacniacz unitra WS-503 STEREO mam problem zrobilem dzisiaj kabelek (do wzmacniacza idzie DIN5) a do kompa mini jack wsadzony do sblive, kiedy wlacze na wzmacniaczu przelacznik na stereo to nie gra mi jeden kanal tak mysle moze zle polaczylem kable w tej wtyczce din 5 wiem ze srodkowy to masa i to chyba jest oczywiste jesli polacze styki 4 i 5 to nie mam stereo moze sprobowac wlaczyc 3 i 1? a moze poprostu cos jest w wzmacniaczu rypniete? prosze o pomoc bo chcialem sobie zrobic zestawik 4 glosnikow (2 kompowe na przod i 2 ze wzmacniacza na tyl) i bardzo mi zalezy na stereo.... ps. sory za obrazek ale wzialem 1 lepszy z netu;] byl akurat zwiazany z majstrowaniem przy commodore;] :rolleyes: Edytowane 19 Maja 2005 przez genghiskhan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 (edytowane) mam stary wzmacniacz unitra WS-503 STEREO mam problem zrobilem dzisiaj kabelek (do wzmacniacza idzie DIN5) a do kompa mini jack wsadzony do sblive, kiedy wlacze na wzmacniaczu przelacznik na stereo to nie gra mi jeden kanal tak mysle moze zle polaczylem kable w tej wtyczce din 5 wiem ze srodkowy to masa i to chyba jest oczywiste jesli polacze styki 4 i 5 to nie mam stereo moze sprobowac wlaczyc 3 i 1? a moze poprostu cos jest w wzmacniaczu rypniete? prosze o pomoc bo chcialem sobie zrobic zestawik 4 glosnikow (2 kompowe na przod i 2 ze wzmacniacza na tyl) i bardzo mi zalezy na stereo.... ps. sory za obrazek ale wzialem 1 lepszy z netu;] byl akurat zwiazany z majstrowaniem przy commodore;] :rolleyes: 1453072[/snapback] Nie na przeciwko tylko kolo siebie ;) A teraz po naszemu 3 i 5 lub 1 i 4 (jedno wejscie drugie wyjscie) teraz nie powiem ci ktore to ktore na 80% 3 i 5 ale jak sie pomylisz to nie zagra wogole - nic sie nie stanie. I juz wiesz czemu zagral jeden kanal... podlaczyles jedno wejscie i jedno wyjscie ;) . Lekka poprawka i wuala ;) A 2 to czywiscie GND czyli masa. Poprawka 3 in L 5 in R 4 out R 1 out L 2 GND to tyle :) Edytowane 21 Maja 2005 przez best-boy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 thx stary podlaczylem IN i dziala teraz ladnie i mam kwadrafonie:D gra zajebiscie;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...