Skocz do zawartości
GenghisKhan

Din5 --> Mini Jack (sblive) Problem

Rekomendowane odpowiedzi

mam stary wzmacniacz unitra WS-503 STEREO

mam problem

zrobilem dzisiaj kabelek (do wzmacniacza idzie DIN5) a do kompa mini jack wsadzony do sblive, kiedy wlacze na wzmacniaczu przelacznik na stereo to nie gra mi jeden kanal

tak mysle moze zle polaczylem kable w tej wtyczce din 5 Dołączona grafika

wiem ze srodkowy to masa i to chyba jest oczywiste jesli polacze styki 4 i 5 to nie mam stereo

moze sprobowac wlaczyc 3 i 1?

a moze poprostu cos jest w wzmacniaczu rypniete?

prosze o pomoc bo chcialem sobie zrobic zestawik 4 glosnikow (2 kompowe na przod i 2 ze wzmacniacza na tyl) i bardzo mi zalezy na stereo....

ps. sory za obrazek ale wzialem 1 lepszy z netu;] byl akurat zwiazany z majstrowaniem przy commodore;] :rolleyes:

Edytowane przez genghiskhan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam stary wzmacniacz unitra WS-503 STEREO

mam problem

zrobilem dzisiaj kabelek (do wzmacniacza idzie DIN5) a do kompa mini jack wsadzony do sblive, kiedy wlacze na wzmacniaczu przelacznik na stereo to nie gra mi jeden kanal

tak mysle moze zle polaczylem kable w tej wtyczce din 5 Dołączona grafika

wiem ze srodkowy to masa i to chyba jest oczywiste jesli polacze styki 4 i 5 to nie mam stereo

moze sprobowac wlaczyc 3 i 1?

a moze poprostu cos jest w wzmacniaczu rypniete?

prosze o pomoc bo chcialem sobie zrobic zestawik 4 glosnikow (2 kompowe na przod i 2  ze wzmacniacza na tyl) i bardzo mi zalezy na stereo....

ps. sory za obrazek ale wzialem 1 lepszy z netu;] byl akurat zwiazany z majstrowaniem przy commodore;] :rolleyes:

1453072[/snapback]

Nie na przeciwko tylko kolo siebie ;)

A teraz po naszemu 3 i 5 lub 1 i 4 (jedno wejscie drugie wyjscie) teraz nie powiem ci ktore to ktore na 80% 3 i 5 ale jak sie pomylisz to nie zagra wogole - nic sie nie stanie. I juz wiesz czemu zagral jeden kanal... podlaczyles jedno wejscie i jedno wyjscie ;) . Lekka poprawka i wuala ;)

A 2 to czywiscie GND czyli masa.

Poprawka

3 in L

5 in R

4 out R

1 out L

2 GND

to tyle :)

Edytowane przez best-boy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi